З початку року на Закарпатті зареєстровано 406 випадків захворювань на кір

З початку року на Закарпатті зареєстровано 406 випадків захворювань на кір
Епідемічна ситуація з кору в Закарпатській області залишається напруженою - на адміністративних територіях спостерігається інтенсивне поширення кору серед нещеплених осіб.

 

З початку 2018 року в області зареєстровано 406 випадків кору, в т.ч. 319 серед дітей віком до 17 років. Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія ТИМЧИК найбільше хворіють кором в Ужгородському (підтверджено понад 100 випадків) та Тячівському районах (60 випадків) та в м.Ужгород (60 випадків). Інтенсивно поширюється кір серед дітей віком від 1 до 4 років та 5- 9 років.

Також спостерігається зростання захворюваності на кір і в Іршавському районі (22 випадки, з них 13 – серед дітей), де відсьогодні згідно рішення районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій призупинено навчально-виховний процес в дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх закладах району терміном на 18 днів.

Медико-профілактичні заходи та моніторинг за перебігом епідемічної ситуації триває.

 

25 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів