В Ужгороді розпочато рік зустрічей поліції зі школярами

В Ужгороді розпочато рік зустрічей поліції зі школярами
На запрошення дирекції ЗОШ №3, до закладу сьогодні завітали представники Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

 

Закарпатські ювенали та вибухотехніки зустрілися з учнями 6-го та 7 класів Ужгородської ЗОШ №3. Дітям розповіли про правила безпеки, якідопоможуть їм не постраждати у критичних ситуаціях.

«Поліція дбає про те, аби кожен почував себе безпечно повсякчас: під час навчання у школі, перебування на дорогах та вдома, а також при користування Інтернетом. Саме тому  ми з колегами часто навідуємося до шкіл та інших навчальних закладів, аби поділитися з вами знаннями, щодопоможуть не втрапити у халепу», — зазначив начальник сектору превенції управління превентивної діяльності закарпатської поліції АндрійКурта.

Зі слів підполковника, станом на сьогодні багато дітей стають заручникамискладних життєвих ситуацій: починають палити, вживати спиртні напоїтощо. Це – неправильно і шкодить здоров‘ю.

Інспектор ювенальної превенції Лідія Мацецка наголосила школярам, щообережним треба бути повсякчас.

«За останній рік в Україні були ДТП,  яких тілесні ушкодження отрималисаме неповнолітні. Показники за цим напрямком невтішні, а отже всі ми повинні розуміти, що наше життя – це найголовніше і ми самі відповідаємоза нього. Порушуючи правила дорожнього руху, ми свідомо наражаємо себе на небезпеку. Тому закликаю вас повсякчас бути обережними на дорогах, не перебігайте вулиці у невстановлених місцях та намагайтеся бути у полізору дорослих, — зауважила інспектор. — Неповнолітнім також не треба вирушати далеко від дому. Адже, якщо ви опинитесь у критичній ситуації і потребуватимете допомоги, для того, щоб поліція вчасно прибула за вашимвикликом, ви повинні добре орієнтуватися на місцевості».

Дітям також продемонстрували, як виглядають небезпечні вибухові предмети та розповіли, що не слід робити, якщо вони їх знайшли. Експерт з вибухотехніки Богдан Лях продемонстрував, як виглядають найпоширенішігранати, гранатомети та показав, яким інвентарем користуютьсявибухотехніки для їх знешкодження.

«Вам ні в якому разі не можна чіпати підозрілі предмети. Якщо ви знайшлигранату чи інший пристрій, який може бути вибуховим, про це слідповідомити дорослих. У жодному разі такі предмети не можна брати до рук, розбирати тощо», — наголосив спеціаліст.

Школярів також розважав духовий оркестр Головного у правління Нацполіціїв Закарпатській області. Поліцейські музиканти зіграли найпопулярніші своїкомпозиції, які школярам сподобалися і вони довго аплодувалиоркестрантам. Поліцейським же діти пообіцяли бути законослухняними та відповідальними.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

25 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів