На Закарпатті побільшає інспекторів праці від органів місцевого самоврядування

На Закарпатті побільшає інспекторів праці від органів місцевого самоврядування
Торік керівництво та фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області провели низку зустрічей з представниками об’єднаних територіальних громад та головами міст обласного значення з метою роз’яснення деяких питань передачі окремих повноважень Держпраці органам місцевого самоврядування, зокрема пов’язаних із затвердженням кандидатур інспекторів праці, їх навчанням, окреслення функціональних обов’ язків та видачі їм службових посвідчень.

 

Аналогічна зустріч відбулася днями у Хустській міській раді. Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Ярослав Турянський  мав розмову з першим заступником хустського міського голови Іваном Фетьком. Предметом обговорення стало впровадження посади інспектора праці у Хусті. За словами Івана Фетька, на найближчій сесії міської ради ці обов’язки будуть покладені на фахівця управління праці та соціального захисту населення.

У свою чергу фахівець Управління Держпраці окреслив пріоритетні напрямки роботи для інспектора органу місцевого самоврядування, охарактеризував  процедуру проведення інспекційних відвідувань та організацію невиїзних інспектувань. При цьому Ярослав Турянський зауважив, що інспектори праці виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад  здійснюють державний контроль лише з трьох питань: своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин.

Джерело: Управління Держпраці у Закарпатській області

 

26 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів