Навчатися гідно та відповідально, шукати мотивацію в собі – радили закарпатським студентам SAIUPівці

Навчатися гідно та відповідально, шукати мотивацію в собі – радили закарпатським студентам SAIUPівці
Про поняття академічної доброчесності, важливість дотримання її норм та принципів студенти І–IV курсів різних факультетів УжНУ днями дізнавалися на лекції-дискусії «Академічна доброчесність – крок за кроком до нової академічної культури». Захід відбувся у залі засідань Вченої ради з ініціативи Проекту cприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP), що адмініструють Американські ради з міжнародної освіти з участю МОН України та за підтримки Посольства Сполучених Штатів.

 

Проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел привітала студентів із завершенням сесійного періоду й зауважила, що Ужгородський університет починає співпрацю з проектом SAIUP. Його представляють координатор Тарас Тимочко та спеціалістка SAIUP Яна Чапайло. Мирослава Олександрівна поінформувала аудиторію, що в нашому виші проблематикою доброчесності фахово займаються директор Центру сталого розвитку УжНУ, доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ганна Мелеганич і начальник відділу моніторингу якості освіти Крістіна Товт.

«Де ви будете через п’ять років? Чим будете займатися?» – саме з таких інтригуючих запитань розпочав свою лекцію Тарас Тимочко. Він пояснив ужнівцям, що вважається складовими академічної доброчесності, та зауважив, що йдеться про частину культури ВНЗ. Корупція, списування, плагіат – це те, що нині негативно впливає на наше майбутнє, тому завдання студентів на цьому етапі – навчатися гідно та відповідально. Лектор не оминув тему мотивації в цьому процесі, запевняючи, що її варто шукати в самому собі.

Тарас Тимочко

Пан Тарас наголосив, що не достатньо лише знати принципи академічної доброчесності, а варто виявляти їх порушення й накладати за це відповідальність. Всі ці положення чітко вказані в Кодексі честі, який, до слова, нещодавно прийняв і Ужгородський університет.

Аби додати переконливості своїм словам, представники проекту SAIUP підготували для аудиторії кілька відеороликів, що демонстрували, як те, що робиш сьогодні, може вплинути на тебе завтра й докорінно змінити твоє життя.

Наостанок гості оголосили, що наприкінці лютого стартує конкурс на найкращу соціальну відеорекламу, що стосується проблематики порушення академічної доброчесності. Призовий фонд для переможців сягає 100 тис грн.

Торік у такому змаганні наш виш представляла лише одна команда, тож нині організатори сподіваються, що ужгородські студенти активніше долучаться до конкурсу.

Катерина Хижняк

Медіацентр УжНУ

 

27 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів