Мукачівський водоканал боргує податковій понад 12 мільйонів гривень. Продаватимуть з молотка заставне майно

Мукачівський водоканал боргує податковій понад 12 мільйонів гривень. Продаватимуть з молотка заставне майно
Депутати мукачівської міськради надали ГУ ДФС в Закарпатській області дозвіл на продаж майна, що перебуває в податковій заставі. Відповідне рішення депутатська більшість підтримала під час сесії 25 січня.

 

Як повідомив під час засідання  начальник  управління міського господарства  Гасинець В'ячеслав Омелянович, продаж зазначених у даному рішенні дев'яти об'єктів не покриє усієї заборгованості перед ДФС, адже податковий борг ММКП "Мукачівводоканал" сягає понад 12 млн. гривень. Також він зауважив, що найбільші складові податкового боргу - це рентна плата за користування надрами (понад 6 млн.грн.), екологічний податок (понад 2, 5 млн.грн.) та плата за землю смт. Чинадієво (понад 1 млн. грн.). Крім того сума боргу за іншими категоріями – в межах 300 тис. грн.

Рішення про надання дозволу на продаж  майна, що перебуває в податковій заставі підтримали 30 із 32 присутніх обранців. Двоє не голосували.

Згідно даного рішення продаж майна проводитимуть згідно вимог чинного законодавства України.

Балансоутримувачу майна комунальної власності територіальної громади міста ММКП «Мукачівводоканал» доручено врегулювати з  ГУ ДФС у Закарпатській області та майбутнім покупцем порядок передачі купленого майна. Також, згідно рішення, землекористування відчужуваних на аукціонах об'єктів комунального майна має бути врегульовано майбутніми покупцям з Мукачівською міською радою відповідно до вимог чинного законодавства.

Джерело: Голос Карпат

 

27 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів