Закарпатський гастрономічний фест із м’ясною "родзинкою"!

Закарпатський гастрономічний фест із м’ясною "родзинкою"!
Фестиваль-гентешів (різників) у селі Геча на Берегівщині давно вже став став Міжнародним фестивалем-конкурсом, який приваблює гостей із різних куточків України.

 

Зокрема мав нагоду поспілкуватися з мешканцями Південноукраїнська (Миколаївська обл.), Києва, Львова. Ну, і звичайно, не оминули його і мешканці нашого краю.

За словами очільника села Геча Андрія Мештера, усього в фестивалі прийняли участь 12 команд, в тому числі із Сербії та Угорщини. Цьогоріч вирішили, наголосив пан Мештер, відмовитися від минулорічних традицій і не різали тварин, відтак привезли лише туші. Кожний із гентешів мав відповідну довідку. А від себе додам, що причиною відмови від забою свиней, стали громадські активісти – захисники тварин, які були проти прилюдного забою свиней.

ЧИТАЙТЕ також:

Фестиваль гентешів-різників розпочався у Гечі на Берегівщині

Щодо кулінарних делікатесів, то тут домінували традиційні закарпатські страви. Зокрема голубці, гурки, смажені ковбаски, печена картопля з салом, шкварки з часником, копчені ковбаси, ну і звичайно, бограч і бобгуляш. За всіма процесами виготовлення цього духмяного різноманіття, можна було спостерігати особисто і, навіть, отримати фахову консультацію.

Як кажуть в таких випадках, домашня горілка та вино, - напій сонця та землі, лилися рікою. Із знаним берегівським виноробом, призером цьогорічного фестивалю вина у Мукачеві - Карлом Шошем, сфотографувалися на пам'ять: заступники голови Берегівської РДА Віталій Матій та Федір Бімба (на фото). А доповнювали цю кулінарну – гастрономічну фієсту, піднімали настрій багаточисленним відвідувачам та гостям,самодіяльні, аматорські колективи. На гечанську кулінарну фієсту завітав і губернатор краю Геннадій Москаль, якій залюбки та з повагою сфотографувався разом із знаним фермером Ласло Балогом з Нодь Добрані, що на Ужгородщині (на фото). До слова, пан Балог вирощує велику рогату худобу угорських національних порід «Сіра корова» та «Монголіца», а на фестивалі приготував для відвідувачів бограч та смажену ковбаску, саме з м’яса власного виробництва.

Свято, добросусідства, праці та злагоди, лунало до самого пізнього вечора і пройшло без ексцесів. Чітко і злагоджено спрацювали цього разу працівники правоохоронних органів.

Валерій Разгулов

 

28 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів