Апеляційний суд не задовільнив скаргу безробітного закарпатця "на надто суворий вирок"

Апеляційний суд не задовільнив скаргу безробітного закарпатця "на надто суворий вирок"
Цим вироком 24-річного ніде не працюючого жителя Закарпаття визнано винним за ч.1 ст. 187 КК України (розбій напад, небезпечним для життя та здоров’я) та засуджено до 3 років позбавлення волі.

 

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Тернопільської області залишила без задоволення апеляційні скарги обвинуваченого мешканця Закарпаття та його адвоката на вирок Тернопільського міскрайонного суду Тернопільської області від 25 жовтня 2017 року.

Згідно з вироком суду, 14 серпня 2016 року потерпілий чоловік пізно ввечері на одній з вулиць Тернополя познайомився з обвинуваченим, який поскаржився, що немає де переночувати. Пошкодувавши незнайомця, чоловік запросив його до себе. Та коли вони зайшли до квартири, 24-річний закарпатець декілька разів вдарив власника квартири лопатою по голові та, скориставшись його безпорадним станом, забрав його речі та втік. За висновками судово-медичної експертизи, потерпілому було завдано травми середньої тяжкості.

В апеляційній скарзі обвинувачений просив вирок суду скасувати, а кримінальне провадження направити на новий судовий розгляд до суду першої інстанції в іншому складі суду, або пом’якшити покарання. Захисник також просив вирок суду скасувати, а кримінальне провадження закрити за відсутністю в діях його підзахисного складу злочину за ч.1 ст. 187 КК України.

Потерпілий та прокурор вважають вирок суду справедливим.

Заслухавши суддю-доповідача, думку всіх учасників провадження, дослідивши матеріали справи, колегія суддів прийшла до переконання, що апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника задоволенню не підлягають, оскільки суд першої інстанції повно та всебічно проаналізували матеріали справи та виніс законне, обґрунтоване і вмотивоване рішення, а призначене покарання повністю відповідає тяжкості вчиненого злочину та особі винного і підстав для скасування вироку та закриття провадження у справі немає.

Джерело: Апеляційний суд Тернопільської області

 

28 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів