Закарпаття проти антисемітизму та дискримінації за етнічними ознаками

Закарпаття проти антисемітизму та дискримінації за етнічними ознаками
27 січня в обласному центрі Закарпаття для педагогів і студентів пройшов тренінг з питань протидії дезінформації щодо етнічної дискримінації та антисемітизму.

 

Цей тренінг проходив за участі тренерів, запрошених Агенцією досліджень «Карпатія». Його робота проведена в рамках проекту «Боротьба з етнічною дискримінацією та антисемітизмом в Закарпатті» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Цього разу захід «Пізнання змінює сприйняття» повністю присвятили моделюванню рольових та інших видів ігор.

Педагоги, студенти, тренери, команда проекту створили чудову дружню й робочу атмосферу тренінгу, відпрацювали різні ймовірні сценарії ігор, проявили себе в різних ролях, гостро, але толерантно дискутували.

Тренери спробували провести тематичні заняття «Кроки можливостей»: зміст і можливості рольової гри», «Стаємо ближчими через музичне розмаїття Закарпаття»: тематична стратегія рольової гри», «Расизм та етнічна дискримінація у навчальних закладах: проблема чи міф?»: принципи протидії з елементами рольової гри», «Пізнай і прийми ближнього»: сценарний нарис гри-стереотипу». У теплій, дружній атмосфері пройшла дискусія з приводу вдосконалення комунікативної взаємодії педагогічного загалу, батьків та учнівської молоді. Цільова група розглянула й обговорила декілька модельних ситуацій з даної проблеми, які були максимально наближеними до реалій.

Учасники прийшли до цікавих фінальних рішень, які були належним чином аргументовані й змістовно підтверджені.

Цим заходом ГО Агенція досліджень регіонального соціуму «Карпатія» розпочала новий просвітницько-інформаційний рік.

Маріан Токар, голова ГО «Агенція досліджень «Карпатія»

 

28 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів