У київській галереї "Триптих АРТ" — персональна виставка робіт Мирослави-Анастасії Федченко

У київській галереї "Триптих АРТ" — персональна виставка робіт Мирослави-Анастасії Федченко
Міжнародний мистецький конкурс «Срібний мольберт»: історія успіху.

 

Ми спостерігаємо за історіями успіху конкурсантів «Срібного мольберта» й радіємо за них! Вони засвідчують, що участь у конкурсі для багатьох із молодих митців стала важливим кроком на шляху власного розвитку. Талановиті юнаки й дівчата вірять у свої сили, активно працюють – організовують виставки, втілюють мистецькі проекти, арт-шоу. Цими ж днями розкрила свій талант широкій публіці ще одна наша учасниця – студентка Національної академії образотворчого мистецтва Мирослава-Анастасія Федченко.

Талановита дівчина взяла участь у третьому конкурсі «Срібний мольберт», який проходив в Ужгороді у жовтні минулого року. А вже 20 січня 2018 року в столичній галереї «Триптих АРТ» відкрилася персональна виставка робіт художниці.

Експозицією «Триптих+» дівчина вирішила підвести певні творчі й життєві підсумки, тож дата підібрана не випадково – саме на ці дні припадає День народження Мирослави. «Не лише дата виставки, але й представлені роботи, і навіть матеріали мають для мене символічне значення», – зауважує молода художниця.

З десяток робіт дівчина систематизувала за певними ознаками: «Я розподілила роботи на блоки, кожен із яких символізує зв’язок духовного з матеріальним. Їх сформовано з огляду на те, з якого матеріалу виконана та чи інша робота. Так, зокрема, є роботи з піску, воску, каніфолі – це природні матеріали, я сприймаю їх цілісно. Пісок для мене є символом дитячої безпосередності – вона втрачається із набуттям досвіду. Віск і каніфоль – це щось духовне. Це конкретні матеріальні структури щодо образу, цей матеріал для мене максимально природний, чистий», – каже Мирослава Федченко.

Над створенням представлених робіт дівчина працювала близько двох з половиною років. Каже, що іноді на написання картини йде 2-3 години, а над деякими працює й значно довше. Усі роботи абстрактні, але Мирослава зауважує: «Їх можна вважати у певному сенсі автопортретом, не буквально, звісно. Це те, що всередині мене, що мене надихає і наповнює. Утім, представлений і один портрет – це збірний образ людей, котрі мене оточують. Усі вони про внутрішню свободу, задумані для того, щоб підштовхнути глядача до пошуку цілісного Я в собі. Це дзеркальний посил глядачу, бо часто ми самі є дзеркалами одне для одного».

Оглянути експозицію можна буде до 2 лютого у галереї «Триптих Арт» в м. Київ.

З нагоди Дня народження, Мирославо-Анастасіє, уся команда «Срібного мольберта» вітає тебе! Нових подій у житті, вдачі і втілення всіх твоїх мрій! Радіємо і пишаємося успіхами, а надалі бажаємо жити тим, що у серці, а нам – відкривати себе через твої неймовірні і глибокі твори!

Ксенія Шокіна, Brovdi.Art

Фото надані Мирославою-Анастасією Федченко

 

29 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів