На забутому гірськолижному курорті на Великоберезнянщині зараз гуляє вітер

На забутому гірськолижному курорті на Великоберезнянщині зараз гуляє вітер
Практично весь Великоберезнянський район оточений горами. Мальовнича місцевість так й манить туристів, які полюбляють екстрим. Колись взимку його представляла гірськолижна база Щербин. Розташована на межі Закарпатської й Львівської областей а також Польщі, сюди десятками приїжджали любителі лижного відпочинку.

 

Комплекс був побудований ще за часів Радянського Союзу й одразу здобув неабияку популярність. Незважаючи на досить скромну, як для гірськолижної бази, інфраструктуру туристів це не зупиняло, адже місцевість тут, як і зараз, завжди була покрита снігом. Сьогодні станція Щербин нараховує тільки двох мешканців.

Олександр разом зі своїм батьком живе тут більше десяти років. Розповідає, останній раз тут катались на лижах у 2010 році, однак ще задовго до цього база почала занепадати. Хоча не розуміє чому, адже на відміну від інших курортів, Щербин знаходився в досить оптимальних умовах, де впродовж цілої зими тримався сніг. Приїхати сюди відпочиваючі мали змогу як автомобілем так й потягами. Зважаючи на погану дорогу, туристи обирали другий варіант. Сьогодні ж станція Щербин є практично безлюдною зупинкою, а сама база потроху заростає чагарниками.

М-студіо

 

29 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів