Судитимуть двох закарпатських депутатів, які не подали е-декларації

Судитимуть двох закарпатських депутатів, які не подали е-декларації
Хустською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти відносно двох депутатів місцевих рад, які не подали декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

Хустською місцевою прокуратурою продовжується робота з вивчення стану дотримання вимог антикорупційного законодавства України, за результатами якої виявлено факти порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», а саме не виконання суб’єктами декларування обов’язку подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За наслідками досудового розслідування кримінальних проваджень до суду скеровано 2 обвинувальні акти відносно депутатів.

Народні обранці, без поважних причин не заповнили на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Таким чином, депутати вчинили правопорушення, передбачене ст.366-1 КК України. Відтак, їм загрожує покарання у виді штрафу від 42500 грн. до 51000 грн. або  громадські роботи від 150 до 240 годин або позбавлення волі до 2 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

30 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів