Новий тренер та президент «Минаю» зістрілися з журналістами

Новий тренер та президент «Минаю» зістрілися з журналістами
30 січня, в прес-центрі інформаційного агентства «ЗІДО» відбулася презентація головного тренера ФК «Минай» Ігоря Харьковщенка для представників закарпатських ЗМІ.

 

Зокрема, присутній на прес-конференції президент ФК «Миная» Валерій Пересоляк  пояснив журналістам причину зміни тренера. Він зазначив, що  попередній тренер, Микола Гібалюк, зробив чимало корисного для команди – підняв її на новий рівень та здобув чимало трофеїв. Проте враховуючи нові амбіції клубу, а саме дебют в Другій Лізі чемпіонату України, керівництво вирішило рухатися далі вже з новим наставником. 

«Ми вирішили попрацювати з тренером, який має досвід роботи з українськими та закордонними командами, - зазначив він. - Нами було прийняте рішення зупинитися саме на кандидатурі Ігоря Харьковщенка. Він вже працював на Закарпатті у складі тренерського штабу В’ячеслава Грозного, тому  знає наш край, наші традиції, звичаї, відношення закарпатської громадськості до футболу, знає і багатьох гравців з «Минаю». Впевнений, що досягнемо з ним нових успіхів». 

Сам наставник подякував за запрошення та зізнався: «Минай» - це вагомий виклик у його кар’єрі. «Мені цей проект цікавий, - зауважив він. -  Головна задача – гарно проявити себе у Другі лізі чемпіонату України. Це головна задача. Із задоволенням погодився на цю пропозицію, тому що знаю цей край. Хочеться продемонструвати результат». 

Наставник повідомив, що вже встиг познайомитися з футболістами. «Половину команди знаю, вони були в «Говерлі», - констатував він. - За півтори тижні встиг трохи оцінити рівень всіх гравців. Команда була без футболу 2 місяці, це дуже багато. Тому і навантажувати гравців не збирався. В суботу зіграли товариську гру з юнацьким складом «Шахтаря», якою задоволений, адже отримав потрібну інформацію». 

Журналістів на прес-конференції цікавило чимало питань. Зокрема, щодо участі «Миная» в Зимовій першості, стану інфраструктури клубу, можливого підсилення складу тощо. 

І. Харьковщенко зазначив, що у будь-якому турнірі команда гратиме виключно на перемогу. Мова йде як про Зимову першість області, так і чемпіонат України серед аматорів. 

Щодо трансферів, то зазначив, що команді треба підсилення – особливо в захисті та нападі. Хоча і з таким складом можна вирішувати завдання. «У команді чимало багато досвідчених гравців, які можуть допомогти молоді, - заявив тренер. - Бо тренер під час гри на полі не підскаже, а вони можуть. Сподіваюся, що вони стануть моїми помічниками і  будуть вести команду вперед на полі». 

Щодо інфраструктурних планів, то президент Валерій Пересоляк зазначив, що вже найближчим часом «Минай» зможе приймати суперників на власній арені – щонайменше, весною. Окрім того, він повідомив, що клуб збирається розвивати інфраструктуру Дитячо-юнацької школи клубу та створити у майбутньому молодіжну команду (U-19 або U-21), яка також буде приймати участь у всеукраїнських турнірах. 

Як відомо, екс-тренер «Минаю» Микола Гібалюк поповнив лави виноградівського «Севлюша» в якості гравця.

Семен МИХАЙЛИК

 

31 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів