Який із ФК краю реально претендує на перемогу в Зимовому чемпіонаті Закарпаття

Який із ФК краю реально претендує на перемогу в Зимовому чемпіонаті Закарпаття
Хоч Зимова першість і має більше тренувальний характер, тим не менше команди намагатимуться в ній пройти якомога далі.

 

А отже, будуть і ті, хто всерйоз намагатиметься виграти перший у новому році турнір обласного рівня. Давайте подивимося, хто є хто в групах.

Середнє. Група А: ФК «Середнє», ФК «Поляна», ФК «Вільхівці», ФК «Вітязь» (Концгазо), ФК «В.Березний», ФК «Фаворит» (Шишлівці).

Із шести претендентів маємо трьох учасників вищої ліги, двох першої й одного з чемпіонату Ужгородського району. Відповідно в такому порядку десь команди й претендуватимуть на вихід із групи. Багато що (як, до речі, і у випадку інших груп) залежатиме від тренувальних завдань команд, функціонального стану їх гравців на початок турніру, наявності достатньої кількості футболістів, котрі залишилися в «основі». Та ще й при можливості 9 замін!

Звичайно, середнянці грають удома й для них як господарів і срібних призерів чемпіонату важливо не просто потрапити до наступної стадії змагань, а й загалом стати першими на попередньому етапі. «Поляні» й «Вільхівцям» надається чудова нагода подивитися, на що вони зможуть претендувати в нинішньому сезоні. «Вітязь» має так само хороший шанс продемонструвати, чи «доріс» до вищої ліги. «В.Березний» нічого не втратить, якщо просто гратиме у свою гру без огляду на результат, а «Фаворит» на фоні іменитіших суперників продемонструє рівень регулярних змагань Ужгородського району.

Середнє. Група В: ФК «Минай», ФК «Ужгород», ФК «Бобовище», СДЮСШОР U-17 (Ужгород), ФК «Невицький замок» ОК ДЮСШ Україна» (Невицьке), ФК «Колос» (Ракошино).

Маємо два вищолігівські колективи, учасника ДЮФЛУ й трьох представників першої ліги. У розташованому порядку команди теж, найімовірніше, претендуватимуть на вихід із групи. Чемпіон області помітно виділятиметься на фоні інших колективів і без сумніву є фаворитом № 1. Цікаво буде подивитися на оновлений колектив з обласного центру. Переможець Західної зони першої ліги доводитиме на турнірі свої амбіції, а ось іншим трьом претендентам можна грати спокійніше, адже у своїх змаганнях вони зірок не хапали. Більше того, запам’яталися аутсайдерськими позиціями, тому куди важливішою, мабуть, буде просто підготовка до сезону.

Виноградів. Група С: ФК «Севлюш» (Виноградів), ФК «Карпати» (Дубове), ФК «Верховина» (Міжгір’я), СК «Ім. І.Яремчука» (В.Бичків), ФК «Сільце».

Бронзові призери вищої, Східної зони першої ліг та чемпіонату Іршавського району плюс іще два першолігівські колективи. Знову ж: у розташованому порядку команди відповідно до попередніх спортивних заслуг і претендуватимуть на вихід із групи. Для господарів питання честі посісти перше місце. Доволі амбітні й «Карпати». Нелегко буде грати й проти міжгірців та великобичківців. «Сільце» ж відстоюватиме «місцеву» честь та подивиться, на що спроможне в оточенні таких серйозних суперників.

Виноградів. Група D: ФК «Бужора» (Іршава), ФК «Карпати» (Рахів), ФК «Копаня» (В.Копаня), ФК «Заріччя», ФК «Фанчиково».

По дві вищолігівські й першолігівські команди та колектив з чемпіонату Виноградівського району. У зазначеному порядку слід виділити й шанси учасників на вихід. Іршавцям та рахівцям потрібно доводити свої амбіції фаворитів, а інші колективи не матимуть такого психологічного тиску, тож можуть діяти розкутіше.

Загалом великого права на помилку в команд не буде, адже гра триватиме з 2 таймів по 35 хв. Тому вже з огляду на це можливі несподіванки. А якщо взяти до уваги й вищеперераховані фактори, то важко одразу сказати, які з фаворитів підтвердять своє реноме, а які, усе ж, поступляться путівкою до наступного кола. Побачимо… Тим не менше вже радує, що учасниками ЗП-2018 стали 22 колективи.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

 

31 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів