Регіональну програму профорієнтації розроблять на Закарпатті

Регіональну програму профорієнтації розроблять на Закарпатті
В Ужгороді відбулось розширене засідання Президії громадської ради Закарпатської ОДА, на якій з доповіддю по питанню «Стратегія спільної роботи обласної служби зайнятості, органів влади, навчальних закладів та громадських організацій по збереженню трудового потенціалу в Закарпатській області» виступив директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

 

До участі у засіданні були також запрошені представники органів влади від Департаментів економіки, фінансів, освіти  Закарпатської ОДА,  завідувач сектору Державної регуляторної служби у Закарпатській області Наталія Ганусич та інші зацікавлені особи.

Відкрив засідання голова громадської ради Михайло Греньо у вступному слові він ознайомив присутніх з порядком денним та запросив до слова Юрія Фущича, директора Закарпатського обласного центру зайнятості.

Починаючи свій виступ Юрій Фущич зазначив: "Соціально-економічне зростання Закарпатського регіону базується передусім на розвитку та ефективному використанні найціннішого ресурсу сьогодення – трудового потенціалу регіону, який формується під впливом таких складових як: матеріально-технічна, демографічна, інтелектуальна, культурна». Усвідомлюючи важливість цих чинників у формування трудового потенціалу області найважливішим пріоритетом спільної роботи Служби зайнятості і соціальних партнерів є його збереження. Служба зайнятості разом із соціальними партнерами повинна орієнтуватись на вчасне проведення упереджувальних заходів основним з яких є  профорієнтаційна робота. Забезпечення попиту на робочу силу ускладнюється професійно-кваліфікаційним  дисбалансом та «кадровим голодом» на ринку праці. Уже сьогодні нам з вами необхідно розробити обласну програму з профорієнтації де визначити ключові пріоритети розвитку області щодо втримання трудового потенціалу на сучасному ринку Закарпаття.  Саме це питання є найбільш актуальним та необхідним".

За результатами доповіді Юрія Фущича прийнято рішення зібрати пропозиції всіх зацікавлених сторін для узагальнення та вироблення плану спільних дій спрямованих на збереження трудового потенціалу області.

Джерело: Закарпатський регіональний центр зайнятості

 

01 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів