Виноградівське жіноче "тріо" презентувало книгу-"трилогію" в Ужгороді

Виноградівське жіноче "тріо" презентувало книгу-"трилогію" в Ужгороді
Вчора, 1 лютого, у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка відбулася презентація книги «Трикутник» виноградівських авторок Валентини Костьо, Здени Тесличко та Світлани Кедик.

 

У затишній залі головної книгозбірні краю відбулася презентація книги «Трикутник» молодих письменниць із Виноградова: Валентини Костьо, Здени Тесличко та Світлани Кедик.

Ця книга, як зазначається у описі, своєрідна трилогія творчої ініціативи трьох незалежних жінок – кардинально різних у стилі письма, але об’єднаних поетичним шармом. Ідея створити спільну збірку народилася спонтанно, за чашкою кави, зауважують письменниці. Над обкладинкою працювала донька однієї з авторок – Вікторія Кедик, яка змогла відтворити задумку жінок: чорне тло – як те, з чого все бере свій початок та вогнянний трикутник – як енергія,  властива кожній з них.

Валентина Костьо – керуюча виставкою залою «Імпасто» у м. Виноградів, художниця, авторка книг для дітей «Намистинки» (2011р.) та «Відчуття щастя» (2014р.).

Здена Тесличко – професійний музикант, викладач музичної школи, автор збірок «Зазеркалье слов» (2007р.) та «Без гравітації» (2015р.).

Світлана Кедик – бібліотекар Виноградівської районної бібліотеки, автор збірки «Світ добра» (2012р.), дипломант міжнародного конкурсу «Коронація слова» (2011р.) у номінації «Романи» за цикл казок «Зірочка».

Книга «Трикутник» – це маленька вершина кожної із молодих письменниць, 128 сторінок ніжності та любові. Кожна із авторок декламувала свої вірші під музичний супровід Мар’яни Світельські, Вікторії Чепак.

Голова Закарпатського осередку Спілки письменників України Василь Густі зауважив, що це об’єднання трьох письменниць – це об’єднання справжнього таланту. Василь Петрович порівняв книгу «Трикутник» із виданням збірки «Гірські квіти» (1962), до якої увійшли вірші Марійки Підгірянки, Миколаї Божук та Марусі Тисянської і назвав це феноменом, до якого у майбутньому обов’язково звернуться науковці.

Після презентації, кожен мав нагоду поспілкуватися із авторками, придбати книгу та отримати автографи.

Мар’яна Ничка, бібліотекар відділу обслуговування ЗОУНБ ім. Ф. Потушняка

 

01 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів