Укртранснафта отримала дозвіл на реверс

Україна погодилася транспортувати трубопроводом Одеса-Броди російську нафту і вже готова укласти угоду з російсько-британською компанією ТНК-Бі-Пі.

 

ТНК-ВР пропонувала Україні реверсне використання "Одеса-Броди" з весни 2003, проте Кабмін не погоджувався на цю пропозицію.

Низка експертів вважа?, що реверс нафтопроводу зменшить шанси України створити ?вразійський нафтотранспортний коридор для постачання каспійської нафти до ?вропи.

Ольга Бурда переда? подробиці:

"Як і прогнозувалося, Наглядова рада державної акціонерної компанії "Укртранснафта", надала її правлінню право укласти з російсько-британською компані?ю ТНК-Бі-Пі, угоду на експлуатацію нафтропроводу Одеса-Броди у реверсному напрямку.

Зокрема наглядова Рада дала дозвіл на заповнення труби технологічною нафтою, та про щорічне транспортування з Бродів до Одеси до 9 мільйонів тон того енергоносія.

Як повідомля? прес-служба Укртранснафти, ТНК-Бі-Пі ма? надати кредит у формі 450 тисяч тон важкої технологічної нафти марки Юралс, терміном на три роки під 8 відсотків річних на загальну суму у 108 мільйонів доларів. Тобто на 18 мільйонів доларів дорожче, ніж ТНК-Бі-Пі пропонувало українському урядові минулого року, коли питання про реверс лише обговорювалося".

 

08 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів