Як карпатський буйвіл став туристичною «родзинкою» Закарпаття

Як карпатський буйвіл став туристичною «родзинкою» Закарпаття
Наш край - не просто мальовничий регіон з прекрасною природою, а й місце постійного проживання безлічі незвичайних для українців тварин.

 

Одним з подібних мешканців можна назвати карпатського буйвола. Колись ці тварини були частиною безлічі домогосподарств в Закарпатті, але в наші дні по всій країні їх залишилося всього кілька сотень.

Ентузіасти з закарпатських селищ вирішили відродити традицію розведення буйволів і навіть надали цій справі туристичний потенціал. Так, в селі Олешник Виноградівського району знаходиться одна з небагатьох еко-ферм, в якій проживає більше 40 рогатих тварин.

Крім того, на території ферми живе найстаріший племінної бик в Україні, якому вже 24 роки.

На фермі пояснюють, що на сьогодні утримувати рогатих «велетнів» в домашніх умовах - складне завдання, так як буйвол досить масивне і вимагає безлічі витрат тварина. Середня вага буйволів становить 1,3 тонни, буйволиць - 800-900 кг. Але саме з їх молока на фермі проводиться кілька видів сирів, сметана і сир.

Основна мета - не заробіток, а збереження виду і популяризація одного з найсильніших і красивих тварин в регіоні, стверджують власники ферми.

Джерело: Контракти

 

03 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. патріот 2018-02-03 / 18:05:44

    щось мене вивертає коли чую буйвІл Вобщемто в нас усе казал буголи