Уж повноводний: видовищно і поки що не загрозливо

Уж повноводний: видовищно і поки що не загрозливо
У зв'язку з інтенсивними опадами в Ужі помітно піднявся рівень води.

 

Традиційно містяни вимірюють паводкові хвилі Ужа підпорками пішохідного мосту. Сьогодні вода піднялася до третини їхньої висоти. За прогнозами, рівень води ще підніметься, але, за інформацією обласних гідрометеорологів, ця вода загрози місту не несе.

Зараз Уж – це бурхливий потік, який розлякав усіх міських птахів. Стійкими виявилися лише голуби, які не бояться наближатися до води. Натомість, ані лебедів, ані качок, на річці у межах центру міста зараз немає.

Повноводний Уж – це не лише картинка, але й звук водної стихії, який чутно по всьому центру Ужгорода.

Варто пам′ятати, що бурхлива річка хоч і надихає й вражає, але все ж залишається не надто безпечним місцем. Тому будьте уважні і обережні, підкорюючи затоплені береги.

У зв′язку із такими різкими змінами погоди в області навіть оголосили гідрологічне штормове попередження, про що повідомляють у Закарпатському обласному центрі з гідрометеорології.

«…Очікуються сильні, місцями дуже сильні опади у вигляді дощу, в горах подекуди мокрого снігу та снігу. Температура повітря 4-9° тепла, в горах місцями до 3° морозу. Протягом доби на річках області буде утримуватися підвищена водність, в другій половині дня очікується відновлення підвищення рівні води на 0,3-1 метр (над поточними). На р. Тиса, ділянці Рахів-Хуст, та в нижній течії Боржави продовжиться підвищення рівнів води на 1-2 метри. В нижній течії Боржави очікується вихід води на заплаву», – йдеться у прогнозі гідрометеорологів.

Якщо гострої необхідності залишати затишні домівки у вас немає, то радимо подивитися на бурхливий Уж на наших світлинах і відео, а не прямувати до річки під дощем.

Вдалих вихідних!

uzhgorod.net.ua

 

03 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів