Лауреат спецпремії від ІП "ArtsLooker": "На першому місці ідея, а спосіб вираження – другорядний"

Лауреат спецпремії від ІП "ArtsLooker": "На першому місці ідея, а спосіб вираження – другорядний"
Участь в ужгородському «Срібному мольберті» стала одним із мотивуючих факторів до пошуку себе у студента Української академії друкарства у Львові.

 

Денис Метелін – студент Української академії друкарства, що у Львові. Хлопець став лауреатом спеціальної премії від партнера студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» інформаційного порталу ArtsLooker. Денис поділився із нами, що змінилося в житті після участі у конкурсі та яким він бачить своє творче майбутнє.

Хлопець розповідає, що завжди сприймав себе як «амбітного і вільного від будь-яких рамок митця», однак під час конкурсу побачив інших не менш талановитих та креативних молодих людей, які змінили його погляди. «На конкурсі серед 50 талановитих художників я побачив значно ширшу палітру можливостей і різнобарв'я талантів. Мене приємно здивувало, що є велика кількість людей, які мислять категоріями сучасного мистецтва, не обмежують себе рамками академізму. Побачив, що можна творити ширше, вільніше. Особливо вразила творча робота Богдана Бєлєя. Було неочікувано, що хтось може вийти за межі полотна», – зауважує митець.

Участь у «Срібному мольберті» стала одним із мотивуючих факторів до пошуку себе, хлопець уже давно задумувався над місцем художника в світі. Каже: «Наразі перебуваю в ширших пошуках, ніж техніка чи стиль. Власне, хочеться знайти свій напрям у мистецтві. На мою думку, автор у сучасному світі має бути готовим до змін і вміти перемагати різні життєві та мистецькі виклики. Я маю певний напрямок, в якому рухаюсь, а думки стосовно того, що саме буде: полотно, інсталяція чи анімація – це вже не так суттєво. На першому місці ідея, а спосіб вираження – другорядний».

Зрештою, спілкування із талановитою молоддю та визначними художниками відбилася й у Денисових поглядах. Пояснює: «Конкурс дав поштовх до розширення мислення. Хочеться частіше брати участь у подібних арт-проектах і в художньому житті України в цілому».

Джерело: Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

 

05 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів