Закарпаття на останніх позиціях рейтингу по боротьбі зі СНІДом

Закарпаття на останніх позиціях рейтингу по боротьбі зі СНІДом
В Інституті аналітики та адвокації проаналізували скільки в першому півріччі 2017 року витратили на боротьбу зі СНІДом. Спеціалісти зіставили виділені кошти з використаними та склали рейтинг областей. Дослідження стосувалося місцевих бюджетів.

 

- Станом на вересень на Закарпатті не було програми протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу. – розповідає аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – Для того, щоб спланувати фінансове забезпечення необхідних заходів фахівці СНІД-центру склали заявку обсягом 731 тис. грн. На її виконання обласна рада виділила 400 тис. грн.

Наприкінці 2017 року в регіоні зареєстрували 548 ВІЛ-інфікованих осіб. Це найменший показник в Україні.

У Департаменті охорони здоров’я Закарпатської ОДА інформацію щодо фактично витрачених коштів не надали. Через це Закарпатська область лишається на останніх позиціях всеукраїнського рейтингу.

З подробицями дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Прес-служба ГО «Інститутаналітики та адвокації»

 

05 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів