"Вирок" від прокуратури: Ужгородське СІЗО потребує оновлення!

"Вирок" від прокуратури: Ужгородське СІЗО потребує оновлення!
Як сантехніки у камерах, так і системи електромережі й опалення. Необхідно також провести інший капітальний ремонт всередині будівлі.

 

Прокуратурою Закарпатської області проведено комплексну перевірку додержання адміністрацією державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)» вимог законодавства, за результатами якої виявлені порушення вимог законів України, відомчих нормативних документів, які регламентують роботу органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України, прав громадян, поміщених до цієї установи.

Перевірка показала, що  рівень  матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення в’язнів потребує суттєвого покращення. Сантехнічне обладнання у більшості оглянутих камерних приміщень установи необхідно оновити.

У окремих камерах УВП № 9 слід провести капітальний ремонт із заміною покриття стін та підлоги, санвузлів, системи електромережі і опалення тощо.

Тривалий час у несправному стані перебуває каналізаційна система режимного корпусу установи, в тому числі у приміщеннях збірного відділення.

Згідно протоколу лабораторного дослідження питної води встановлено, що вона не відповідає вимогам ДСанПІН 2.2.4-171-10.  

У зв’язку з неналежним станом покрівлі даху ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)» стелі камерних приміщень пошкоджуються атмосферними опадами, що призводить до підвищеної вологості повітря у камерах та появи на стінах грибка. 

Досі не вирішено питання щодо заміни наявного у медичній частині установи лабораторного та діагностичного обладнання.

Продовжують мати місце порушення законодавства у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту.

Керівництвом установи не вжито всіх заходів по визначенню категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки виробничих та складських приміщень, технічне обслуговування наявних вогнегасників не проведено, не здійснено замірів опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання, дерев’яні конструкції горища не оброблені вогнезахисним розчином, приміщення та споруди не дообладнані системами протипожежного захисту відповідно до Державних будівельних норм.

Унаслідок відсутності в установі виробничих потужностей та належним чином обладнаних майстерень фактично унеможливлено додержання вимог законодавства щодо забезпечення засуджених осіб працею.

Активізації потребує робота по встановленню шляхів надходження на режимну територію установи заборонених предметів та здійснення супроводу і викриття працівників установи, причетних до створення таких шляхів, оскільки в ув'язненим та засудженим осіб на режимній території установи вилучено 49 мобільних телефонів 15 одиниць колючо-ріжучих предметів, 77,4 літри спиртовмісних речовин, що вказує на недостатню ефективність вжитих заходів з метою перекриття каналів надходження до ув'язнених та засуджених осіб заборонених предметів.

З метою усунення виявлених порушень закону та недопущення їх у подальшому прокуратурою області вжиті загоди реагування: внесено відповідну вказівку та призначено проведення службової перевірки. До того ж запланована спільна нарада.

Стан усунення порушень вимог законодавства перебуває на контролі прокуратури області.

ФОТО з архіву

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

06 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Вас вас 2018-03-06 / 21:22:37

    Начальник у орденах , а задниця в гавні.