Створення Центру контролю безпритульних тварин у Виноградові вийшло на фінішну пряму

Створення Центру контролю безпритульних тварин у Виноградові вийшло на фінішну пряму
І закарпатське місто має всі шанси отримати "під Центр" міжнародний грант

 

Проблема безпритульних тварин  у Виноградові  дійсно існує,  але міська рада працює над цим питанням у правовому полі –  згідно Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Виноградівська міська рада спільно з  КП «Центр інвестицій та розвитку» продовжує роботу над створенням Центру контролю безпритульних тварин (участь у грантовому проекті у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020).  Реалізація даного проекту триває з грудня 2016 року і  передбачає в собі кілька етапів з чітким  дотриманням всіх процедурних моментів – тому є довготривалим.

Спільно з КП «Центр інвестицій та розвитку», а також польською організацією захисту тварин у м. Жешув, що є однією з провідних у Польщі, розроблено проектну заявку на фінансування створення транскордонних Центрів контролю безпритульних тварин. Даний проект передбачає будівництво та матеріально-технічне оснащення установи міського підпорядкування, яка включатиме у своїй структурі три служби – вилов безпритульних тварин, стерилізація та ідентифікація (чіпування). 

Міська рада успішно пройшла розгляд грантових заявок та має позитивні рішення на всіх етапах.

Отже, на даному етапі  ситуація по створенню Центру контролю безпритульних тварин у м. Виноградів по вул. Лейзмана  вийшла на завершальну стадію і ми  очікуємо позитивного рішення  та перемогу у гранті.

Крім того, Виноградівською міською радою затверджено «Програму поводження з  безпритульними тваринами та регулювання їх чисельності в місті Виноградів на 2016-2020 роки», в рамках якої  ГО  «Дай лапу друже, Виноградів» у 2017 р. виділено на потреби  40  тис. грн. і кошти будуть виділятися надалі.

Джерело: Виноградівська міська рада

 

06 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів