Екс-ужгородка своїми проектами дивує і шокує світ!

Екс-ужгородка своїми проектами дивує і шокує світ!
Її колекції модних речей Apex Predator та тренажерів із назвою «Подвійні ігри» просто шокували любителів сучасного нетрадиційного дизайну.

 

Мар’яна Фантич успішно закінчила коледж мистецтв імені Ерделі в Ужгороді. Далі – Львівську академію мистецтв, після чого їй поталанило здобути диплом знаменитого англійського університету в графстві Міддлесекс. Нині вона мешкає у Лондоні і працює дизайнером.

Саме вона стала моделлю для фонтану «Дівчина з голубом».

Ім’я нашої землячки добре відоме у всьому світі. У 2012 році вона разом зі своїм партнером Домініком Янгом створила епатажну колекцію модних речей Apex Predator.

Про неї заговорили як про креативну авторку зубатого взуття. Спочатку того, що зуби на підошвах черевиків штучні, ніхто навіть не знав, вони настільки нагадували натуральні. Але вона сама зізналася, що використала штучні пластикові протези китайського виробництва. Особливого «шарму» підошвам додавали золоті коронки на деяких експонатах. Про цей витвір сучасного мистецтва написали практично всі провідні видання Європи та Америки.

Після цього Мар’яна придумала ще одну новацію – на цей раз у світі спортивного інвентаря. Її колекція тренажерів із назвою «Подвійні ігри» знову шокувала любителів сучасного нетрадиційного дизайну. У проекті екс-ужгородка задіяла 300 000 сталевих лез, аби підкреслити конкретні, суперницькі атрибути гімнастичного знаряддя.

«Проект демонструє паралелі між соціальною та біологічною еволюцією . Ми повинні задуматися над тезою, чим є для нас природа. Вона – модель чи загроза? Робота повинна заохочувати внутрішні та зовнішні суперницькі імпульси глядача у самому собі чи в колективі», – наголосила вона після показу.

Джерело: Знай

 

07 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів