Про прибутковість підприємств та незаконну рубку в лісах Закарпаття говорили "лісові люди" в Ужгороді

Про прибутковість підприємств та незаконну рубку в лісах Закарпаття говорили "лісові люди" в Ужгороді
Засідання громадської ради при Управлінні лісового та мисливського господарства пройшло вперше у цьому році. Саме тому, більшу частина питань порядку денного було відведено результатам роботи відомства за минулий рік, про що розповів присутніми очільник управління.

 

Розпочав із економічних здобутків зазначивши, що всі лісогосподарські підприємства області, в минулому році були й на сьогоднішній день залишаються прибутковими.

Не оминули і боротьбу із незаконною вирубкою лісу, яка за словами головного лісівника краю, в минулому році суттєво зменшилась в порівнянні з попередніми роками. Так впродовж минулого року, відомством було зафіксовано 429 випадків браконьєрства лісового масиву, що склало більше 2 тис. кубометрів деревини, тим самим завдано збитків на суму близько 11 млн. грн.

Паралельно з цим зменшилась кількість й так званих санітарних рубок лісу, яка часто викликала шквал критики громадськості.Крім результатів роботи лісового та мисливського управління, на порядку денному засідання стояло також обговорення концепції реформування лісової галузі України.

Запропонована Урядом концепція не була сприйнята як лісівниками так і керівниками деревообробних підприємств краю, які в минулому році свої думки висловлювали під час акції протесту. Ця позиція залишилась незмінною.Зрештою, свої доводи щодо майбутньої реформи лісової галузі члени громадської ради мають намір передати під час розширеної наради цього питання за участі членів Кабміну, яка невдовзі має відбутись у Львові.

Джерело: Закарпатське ОУЛМГ

 

08 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів