Батьки дівчинки, яка померла від кору на Закарпатті, запевняють, що медики спочатку лікували її від грипу

Батьки дівчинки, яка померла від кору на Закарпатті, запевняють, що медики спочатку лікували її від грипу
5 лютого в обласній дитячій лікарні від ускладнення, спричиненого кором, померла дівчинка з Тячівського села Лази. Дитина захворіла ще 14-го січня. Але, як запевняли медики, батьки пізно звернулися в Тячівську райлікарню – тільки через 5 днів – 19-го січня дитину привезли у дуже важкому стані.

 

17 днів лікарі намагалися врятувати її, але не змогли.

Батьки запевняють, що медики не одразу встановили діагноз, спочатку вони лікували дитину від грипу, і лише колі їй погіршало завезли в лікарню, де і встановили що в неї кір. Щеплення у дівчинки не було, як переконують чиновники — з вини батьків. Батьки стверджують інакше.

Кір у родину прийшов у січні. Спочатку захворіла мама, а за нею, одна за одним троє дітей. Маленька Саша затемпературила через тиждень після мами. Та, оскільки висипу не було, місцеві медики діагностували у неї грип та алергію. Тиждень лікування нічого не змінив —  дитині ставало все гірше, і батьки знову привели її до лікарів.

Сашу госпіталізували в інфекційне відділення, де їй поставили діагноз — кір, а згодом перевели до реанімації.

— Дитину поставили на подачу кисню. Стан її різко погіршився. Було зроблено контрольну рентгенографію. Після огляду консиліарно, ми прийняли рішення транспортувати дитину в Мукачівську обласну дитячу лікарню, — розповідає головний лікар Тячівської РЛ Федір Яринич.

У Мукачеві за життя Саші лікарі боролися 15 днів.

— Викликали фахівців з Києва, які консультували наших лікарів, проводили інтенсивну терапію. Але, на жаль, вона не дала результатів, і п’ятого числа ввечері дівчинка померла, - розповів директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

— Вона не була щеплена від кору, оскільки батьки відмовилися від цього з релігійних переконань, - написав на своєму сайті голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Та батьки кажуть, що Саша не щеплена, бо вакцини у лікарні нема.

— У нас старша дочка Владислава вакцинована БЦЖ, і все, — каже тато Василь Сойма.

Мама теж говорить, що якби лікарі підказали де і як можна купити вакцину— вони б то зробили. А вакцини у селі Лази, де жила Саша і сьогодні немає. Обіцяні міністерством препарати область так і не отримала.

Детальніше дивіться у сюжеті ТСН.

 

10 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів