Селу на гірській Великоберезнянщині загрожує екологічна катастрофа

Селу на гірській Великоберезнянщині загрожує екологічна катастрофа
Дорога, біля якої зробили сміттєзвалище, веде до улюбленого місця літнього відпочинку багатьох місцевих мешканців і приїжджих відпочивальників.

 

9 лютого, близько 17.00, до нас звернулися кілька людей і повідомили про утворення стихійного сміттєзвалища в с. Кострино. Ми відразу подались на місце – за залізничним переїздом в напрямку урочища Борханичув вир, прямо обабіч польової дороги, що веде до річки Уж, невідомі особи утворили несанкціоноване сміттєзвалище. Сміття «розповзлось» по гирлі річки: оскільки берег вкритий густими кущами, під час підйому води побутові відходи, вивезені до річки, розкинуті на значній площі.

Також, відразу за переїздом, біля розпуття хтось викинув зовсім нещодавно ще кілька мішків із різними побутовими відходами: у мішках видно скляні пляшки та жерстяні банки, а також залишки від новорічних салютів.

Відомо, що на Великоберезнянщині проблема із вивезенням відходів стоїть гостро, як, напевно, ніде на Закарпатті. Адже увесь пластик, скло, поліетилен й інші відходи не тільки отруюють ґрунти і води, а й пливуть вниз за течією, забруднюючи усю річку Уж, аж до кордону.

З одного боку, недобросовісні люди викидають сміття де заманеться, з іншого – побутові відходи ніхто не збирає, не вивозить, не сортує і не утилізує всупереч законам, що вступили в дію з першого січня поточного року.

До слова, дорога, біля якої зробили сміттєзвалище, веде до улюбленого місця літнього відпочинку багатьох місцевих мешканців і приїжджих відпочивальників. Також цим шляхом люди прямують на поля, урочище «Максимова» та «Тернова», за річкою чудові грибні місця і неповторні скелясті краєвиди.

Оксана ЧОПАК

За матеріалами: chopak.info

 

10 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів