«Карпати» хоча й програли, але бій лідеру дали

«Карпати» хоча й програли, але бій лідеру дали
У п’ятницю та суботу 9-10 лютого в Ужгороді, на майданчику спорткомплексу «Юність» відбулися матчі в рамках 8-го туру жіночої Суперліги з гандболу. «Карпати» приймали львівську «Галичанку».

 

Ще до початку зустрічей було зрозуміло - боротьба буде безкомпромісна.  Проте, неприємна новина чекала на вболівальників «Карпат» ще до початку поєдинку. Через травми у цьому принциповому двобої не змогли взяти участі дві гравчині основи ужгородської команди - Ірина Компанієць та Олександра Фурманець.

Перший тайм першої гри обидві команди розпочали досить обережно, на 10-ту хвилину на табло висвічувався нічийний результат 4:4. Проте, наступна десятихвилинка була за господарками - карпатівки зусиллями Тетяни Кильч та Ганни Лезінської в нападі та надійній грі воротаря Єлізавета Воронько, на 21-шу хвилину були попереду з перевагою в 5 м’ячів. Та остання п’ятихвилинка 1-го тайму була за «Галичанкою». Гості змогли не тільки наздогнати ужгородок, але й вийти вперед. На перерву команди йшли за рахунку -  12:13.

Початок другого тайму також був за «Галичанкою». Атаки «карпатівок», хоча й були гострі, проте на завершальній стадії не вистачало влучності. Львів’янки ж навпаки, свої нагоди не марнували й монотонно здобували гандикап.  В середині тайму підопічні Бориса Петровського спробували переломити хід гри на свою користь, скоротивши відставання до мінімуму, однак на більше не спромоглися. В останній десятихвилинці було помітно, що карпатівкам, за відсутності кількох ключових гравців, було вже фізично важко створювати активний тиск на ворота суперниць, які спромоглися в останні хвилини матчу провести кілька вдалих атак та зняти всі питання щодо переможця. Рахунок матчу - 18:24.

У другому матчі туру господарки майданчику максимально щільно грали в захисті, задавши тон в грі. Відтак, результативність обох команд у першому таймі була вкрай низькою, чому сприяла й вдала гра воротарів обох команд. Але «Карпати» були більш влучніші і пішли на перерву ведучи у рахунку - 8:7.

Та в другій половині «Галичанка» була більш результативнішою саме в останній десятихвилинці. Львівянки в цей часовий проміжок здійснили п’ять вдалих атак, натомість ужгородки відповіли лише трьома вдалими пострілами. Тож матч закінчився з рахунком 17:19 на користь «Галичанки».

В інших матчах цього туру маємо такі результати: «Дніпрянка» (Херсон) - «Спартак» (Київ) -  31:25 (другий матч - 33:24);  «Реал» (Миколаїв) – «Економ-Університет» (Тернопіль) - 33:17 (36:22).

Турнірне становище: «Галичанка» - 32 очки; «Карпати» - 21; «Реал» - 17; «Дніпрянка» - 16; «Спартак» - 10; «Економ-Університет» - 0.

Михайло АРДАНИК

 

12 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів