Ужгородські старшокласники дізналися про особливості роботи правоохоронців з "перших вуст"

Ужгородські старшокласники дізналися про особливості роботи правоохоронців з "перших вуст"
Сьогодні, 13 лютого, в Ужгородській ЗОШ № 20 І-ІІІ ступенів – ліцей «Лідер» відбулася зустріч школярів з працівниками Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

 

Під час візиту до навчального закладу, правоохоронці роз‘яснили майбутнім випускникам правила вступу до вищих навчальних закладах зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських.

Насамперед, учнів ознайомили з перевагами працевлаштування до поліції.

«Серед бонусів – варто відмітити можливість кар‘єрного росту, стабільне грошове та матеріальне забезпечення, можливість безоплатного обслуговування у міністерських закладах охорони здоров‘я, - зазначає головний спеціаліст сектору психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення закарпатської поліції Віолетта Колісник. – Крім того, всі ви повинні розуміти, що сьогодні знайти гідну і високооплачувану роботу – справа не з легких. Коли ж ви відучитесь в академії, автоматично потрапляєте до категорії тих, працівників, котрих на роботу до поліції візьмуть гарантовано. Ми зацікавлені перш за все у фахівцях, які розуміють всю важливість професії поліцейського і впевнені в собі, готові стати на захист тих, хто у скрутну хвилину потребує їх допомоги».

Про саму процедуру вступу на навчання до поліцейських вишів учням розповіла начальник сектору організації відбору та проведення атестування поліцейських управління кадрового забезпечення ГУНП в Закарпатській області Надія Платко.

З її слів, перед тим, як подати документи на вступ, абітурієнт повинен пройти ряд необхідних тестів та випробувань:

«Йдеться про проходження військово-лікарської комісії у медзакладі, підпорядкованому органам МВС України, перевірку рівня фізичної підготовки, а також проходження зовнішнього незалежного оцінювання з визначених предметів. У випадку успішного проходження цих етапів, особова справа абітурієнта направляється до обраного вищого начального закладу при МВС. Ви також можете стати поліцейським не навчаючись у профільних ВНЗ, взявши участь у відповідних конкурсах (відборах). Щоправда у такому разі, здобути офіцерське звання, ви зможете не одразу. Тому, все ж радимо вам подумати над тим, аби потрапити до поліцейського вишу. Адже переваг – багато! Навчаючись у закладі, ви будете забезпечені форменим одягом, харчуванням, місцем у гуртожитку. Студенти академії та її філій беруть активну участь у різних заходах та спартакіадах, флешмобах тощо».

У рамках зустрічі правоохоронці продемонстрували школярам відеоролик, відзнятий безпосередньо у навчальних підрозділах академії. На відео можна було ознайомитись із невеличким уривком курсантського життя майбутніх правоохоронців.

Наприкінці відвідин, школярам роздали матеріали, у яких розписані основні засади вступу до вищих навчальних закладів при Міністерстві внутрішніх справ України.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

13 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів