ПАТ "Укртелеком" намагається виселити Ужгородський Поштамт з будинку на площі Поштовій

ПАТ "Укртелеком" намагається виселити Ужгородський Поштамт з будинку на площі Поштовій
Національний поштовий оператор ПАТ «Укрпошта» відстоює у суді законно набуте право власності на адмінбудинок за адресою: м. Ужгород, пл. Поштова, 4, в якому розташовується Ужгородський Поштамт.

 

Рішення про визнання нечинним та скасування існуючого свідоцтва про право власності на адмінбудинок ухвалив 20.11.2017 р. Господарський суд Закарпатської області.

Відсудити майно, на яке Укрпошта має усі необхідні, визначені законодавством, документи, намагається приватна компанія ПАТ «Укртелеком».

Суд першої інстанції ухвалив відповідне рішення та визнав право власності за Укртелекомом, ігноруючи наявні докази:

– адмінбудинок був закріплений за Укрпоштою ще з 1994 року та перебував у державній власності (підтверджується свідоцтвом про право власності, виданим у 2000 р.),

– в процесі корпоратизації Укрпошти адмінбудинок переданий державою Україна в особі Мінінфраструктури у власність ПАТ «Укрпошта»,

– приміщення адмінбудинку під літ. «А» ніколи не обліковувались на балансі Укртелекому, не перебували в його господарському віданні та не передавалися до статутного капіталу ПАТ «Укртелеком.

Викликає питання затягування розгляду апеляційної скарги Укрпошти суддями Львівського апеляційного господарського суду. Ще 31 січня 2018 р. під час попереднього засідання були всі правові підстави (враховуючи пояснення адвоката Укрпошти, дослідивши всі матеріали справи та вислухавши аргументи адвоката Укртелекому), скасувати рішення суду першої інстанції.

Чергове засідання призначене на 15 лютого 2018 р.

Джерело: ПАТ «Укрпошта»

 

13 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів