Перший в Ужгороді і в краї інклюзивно-ресурсний центр відкрила Марина Порошенко

Перший в Ужгороді і в краї інклюзивно-ресурсний центр відкрила Марина Порошенко
Сьогодні, перша леді відвідала Закарпаття, аби підписали Меморандум про долучення області до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

 

Також, у рамках візиту, Марина Порошенко взяла участь в урочистому відкритті нового Інклюзивно-ресурсного центру по вулиці 8 Березня, який був створений для реабілітаці дітей до 18 років з обмеженими можливостями, такими як аутизм, ДЦП, синдром Дауна.

У ході візиту пані  Марина обговорила з головами районних рад, ОТГ та міськими головами можливості створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів Закарпатської області.

У рамках візиту Марина Порошенко та голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль підписали Меморандум згідно з яким Закарпаття приєднається до національного проекту Благодійного фонду Порошенка "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації". 

До слова, до реалізації цього проекту долучилося і Міністерство освіти і науки України. 

Пані Марина Порошенко зазначила, що у нашій області працює 141 інклюзивна школа, в якій навчається понад 200 дітей з особливими потребами, але інклюзивною освітою охоплені лише близько півтора відсотка діток з особливими потребами. 

Закарпаття - 11 область, яка підписала цей Меморандум. Крім цього, у рамках співпраці, пані Порошенко передала Геннадію Москалю типові проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, які були розроблені Фондом Порошенко та рекомендовані Міністерством регіонального розвитку.

Також перша леді України планує відвідати Невицький замок.

 

14 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів