Подробиці перебування Марини Порошенко в інклюзивному центрі в Ужгороді

Подробиці перебування Марини Порошенко в інклюзивному центрі в Ужгороді
Як ми вже повідомляли, дружина Президента України Марина Порошенко, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль та Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні офіційно відкрили перший на Закарпатті інклюзивний центр.

 

Це комунальна установа, розташована в Ужгороді на вулиці 8 Березня, 46, створена відповідно до листопадового рішення сесії Ужгородської міської ради для надання комплексної допомоги дітям з особливими потребами від 2 до 18 років.

Перший в Ужгороді і в краї інклюзивно-ресурсний центр відкрила Марина Порошенко

У Центрі облаштовано 9 кімнат, закуплено меблів, побутової і комп’ютерної техніки, іграшок, канцтоварів тощо на понад 152,5 тисячі гривень. Уже наступного тижня, 22 лютого, на сесії міськради планується виділення майже 3,2 мільйона гривень фінансування для роботи Центру, оплату комунальних послуг та зарплат, зокрема, 12 штатним одиницям – педагогам-дефектологам, логопедам, практичним психологам, вчителю з лікувальної фізкультури та адміністративним працівникам.

Як ми вже повідомляли, на сьогодні в Ужгороді 383 дітей з особливими потребами. Працюватиме центр із понеділка по п'ятницю з 9.00 до 18.00, заплановано і суботні тренінги з батьками.

Марина Анатоліївна відзначила, що організація інклюзивного центру в Ужгороді добре продумана, видно, що тут знають, як потрібно працювати з особливими дітьми, що необхідно для їх підтримки та розвитку.

Зазначалося, що інклюзивно-ресурсний центр знаходиться у будівлі, де розміщуються й громадські організації, які працюють із дітьми та дорослими із особливими потребами: це медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя» та регіональний центр соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір». Дружина Президента поспілкувалася із директором «Вибору» Василиною Марко, яка розповіла про діяльність організації.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

14 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів