Найбільш жваво закарпатські депутати обговорюють профільні питання, що виносяться на 10-ту сесію облради

Найбільш жваво закарпатські депутати обговорюють профільні питання, що виносяться на 10-ту сесію облради
Сьогодні, 14 лютого, з згідно з графіком засідань, постійна комісія з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту, національних меншин та інформаційної політики, яку очолює Ільдіка Орос, обговорила питання порядку денного Х сесії облради VІІ скликання, яка відповідно до розпорядження голови облради Михайла Рівіса відбудеться 22 лютого.

 

Обговорено проекти рішень стосовно питань бюджету, внесення змін до діючих регіональних програм розвитку системи охорони здоров’я, культури, спорту , підприємництва тощо.

Та найбільш жваво обговорили депутати профільні питання.  Серед них – проект рішення «Про Академічний камерний хор «Кантус», «Про Обласний організаційно-методичний центр культури», «Про хід виконання Регіональної програми «Спортивний майданчик на 2016 -2020 роки». З останнього зав»язалась дискусія. Депутати  схвально сприйняли звітні документи та дали протокольне доручення управлінню молоді та спорту облдержадміністрації: підготувати інформацію про кількість облаштованих в краї спортмайданчиків за весь період реалізації обласної цільової Програми та про місця розташування спортмайданчиків на 2018 рік.

Активно обговорили й проект рішення «Про результати виконання Програми розвитку регіональної вищої освіти на 2013-2017роки». Наголошувалось, що програма дієва, результати хороші, то ж можливо доцільно продовжити її дію? Як повідомили представники департаменту освіти і науки ОДА , в області діє масштабна  «Програма розвитку освіти Закарпаття на 2013 –2022 роки», куди внесені зміни, згідно з якими сюди увійшли окремими пунктами питання дошкільної  і вищої освіти краю, що дало змогу продовжити виплату за навчання (за контрактною формою) для пільгових категорій студентів. Порушили члени комісії і питання  іменних стипендій для кращих студентів від обласної влади, які були прописані у Програмі, термін дії якої закінчено. Після жвавого обговорення питання, комісія дала доручення вивчити питання можливості виплати не тільки академічної стипендії, а й матеріальної винагороди - як інструмент мотивації для обдарованої молоді..

Підтримала комісія Звернення до вищих ешелонів влади з приводу переходу від аналогового до цифрового телебачення. Оскільки краяне скаржаться на проблеми із сигналом цифрового телебачення по всій території Закарпаття, то з переходом від аналового до цифрового телебачення  отримають телебачення, яке у перспективі відкриє можливості для прийому понад 40 ( а наразі -14) загальнодержавних телепрограм  високої якості.

Далі депутати уважно вивчили  проекти рішень про хід виконання низки програм, а саме: у сфері ремонту автодоріг, поводження з твердими побутовими відходами, енергоефективності та інші важливі для області питання, які пропонуються в порядок денний 10 сесії.

У роботі комісій взяли участь перший заступники голови обласної ради Йосип Борто, керівники відповідних управлінь ОДА.

Завтра, 15 лютого над проектами рішень працюватимуть депутати інших  профільних комісій обласної ради.

Джерело: Прес-служба Закарпатської обласної ради

 

14 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів