Майор поліції "кришував" гральний бізнес на Закарпатті

Майор поліції "кришував" гральний бізнес на Закарпатті
Співробітниками Управління служби безпеки України в Закарпатській області викрито схему одержання неправомірної вигоди посадовцем одного з районних підрозділів Головного Управління Національної поліції України в області.

 

Зокрема встановлено, що майор поліції, зловживаючи службовим становищем, організував схему вимагання та систематичного одержання неправомірної вигоди від місцевих підприємців за неперешкоджання у роботі гральних закладів. За своє «кураторство» поліцейський вимагав по 20 тис. грн. щомісячно. У разі несплати щомісячної «данини» працівник поліції погрожував комерсантам відкриттям кримінального провадження, а відтак і конфіскацією майна.

Наразі працівника поліції викрито, тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо оголошення фігуранту про підозру  за ч.3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) та обрання йому запобіжного заходу.

Довідково: за вчинене виній особі загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

14 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів