Як ужгородські студенти звикли святкувати День святого Валентина?

Як ужгородські студенти звикли святкувати День святого Валентина?
Любіть, і нехай кожен прожитий день буде персональним Днем закоханих!

 

День святого Валентина, він же – День закоханих, він же… День психічнохворих (Німеччина), День оголених чоловіків (Японія), День презерватива (США) та День виноградарів (Болгарія). Чи й узагалі – комерційне свято?! Чи навчаються в УжНУ романтики, чи святкують 14 лютого і як проводять цей день, журналісти Медіацентру цікавилися безпосередньо в студентів.

Саша Голубенко

Студент медичного факультету Саша Голубенко: «Вважаю, що закохані повинні радувати одне одного щодня, а в цей день – особливо. Не важливо, який подарунок приготують одне одному закохані – головне увага, приділена другій половинці. Гадаю, це найважливіший елемент подарунка. Не лише в цей день, а взагалі на все життя. Цього року попри романтичний настрій День святого Валентина святкую із пацієнтами хірургічного відділення у міській лікарні на БАМі».

Маша Заболотна

Студентка факультету туризму та МК Маша Заболотна: «Цьогоріч День Валентина я проводжу на роботі – в одному із улюблених серед туристів закладів. У нас запланована цікава й навіть романтична програма для відвідувачів. Не засмучуюся, що на роботі, бо День закоханих я не відзначаю ніколи – вважаю, що свято для коханої людини можна і треба влаштовувати просто так, коли є настрій, а не раз на рік, бо так написано у календарі. Якщо говорити про подарунки, то для мене більш важливі спогади і відчуття. Купити квіти, прикраси чи готову валентинку може кожен, а от зробити подарунок власноруч готовий далеко не кожен, особливо, коли мова йде про хлопців ?. Сама дуже люблю робити подарунки своїми руками, рідко купую щось цілком готове. А ще часто роблю солодощі і листівки для близьких людей, і не лише на це свято – на всі».

Діма Койтюк

Студент матфаку Діма Койтюк: «Святкування цього дня передусім залежить від того, чи є в тебе друга половинка. Та й саме святкування – доволі «розмита» річ, адже кожна пара відзначає по-своєму. Навіть звичайна прогулянка для когось уже святкування. Особисто для мене подарунки ніколи не є важливими, найголовніше – прояв уваги, а подарунок то лише один із варіантів. Та і, впевнений, справжнє кохання подарунками не вимірюють»

Іванка Стець та Макс Мощак

Студентка філологічного факультету Іванка Стець: «Для мене День закоханих – свято, що нагадує про почуття, точніше про те, що про любов потрібно говорити. Чи я святкую? Залежно від того, який сенс вкладати у це «святкую» ???? . Я люблю відчувати це свято, мені приємно дарувати валентинки. Переконана, що в цей день якщо ви й вирішили зробити подарунок коханій людині, то це повинно бути щось таке, що стосуватиметься вас обох, якась особлива для вас річ. Ну, а квіти – це завжди приємності, і не тільки 14 лютого.

Аня Віщак та Сергій Банга

Цього року День закоханих святкую з тим, з ким відзначала його у ефірі «Ранку на Тисі» кілька років поспіль. Єдина відмінність – тоді ми працювали винятково як пара ведучих! А цього року хід подій дещо змінився ???? До слова, цього року я спромоглася на (поки що) найоригінальніший подарунок для своєї половинки – милу ілюстрацію від української художниці із нашим спільним хештегом #МаксІванка».

Студентка факультету суспільних наук Аня Віщак: «Хоч і не ставлюся до цього свята надто серйозно, але святкую його. Цьогоріч День закоханих будемо святкувати з коханим удома. Для закоханих пар це вдала нагода провести час разом. Звичайно, головне – це увага, а також вдало підібраний подарунок, який би підходив людині. На мою думку, не варто купувати непотрібні речі. Найкращим подарунком для мене була книга від подруги «Як закохати в себе за 90 хвилин і назавжди» Ніколаса Бутмана. Взагалі вважаю, що в цей день ніхто не повинен бути самотнім, бо святкувати можна і з рідними, друзями – з людьми, яких ти справді любиш».

Любіть, і нехай кожен прожитий день буде персональним Днем закоханих!

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

15 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів