Керівники Ужгорода зустрілися з начальником відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні

Керівники Ужгорода зустрілися з начальником відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та його заступники Ігор Фартушок, Василь Гомонай, Олександр Білак сьогодні зустрілися з Юргісом Вілчінскасом – керівником відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні.

 

Протягом цього тижня Представництво ЄС проводить на Закарпатті, і насамперед в Ужгороді, чимало заходів – тренінги, навчання, івенти для молоді, підприємців, журналістів, громадських організацій.

Під час зустрічі у міській раді пан Юргіс цікавився, зокрема, чи надають європейські фінансові інституції допомогу в реалізації якихось інфраструктурних проектів в Ужгороді. Міський голова Богдан Андріїв докладно розповів, що управлінці підготували всі матеріали для кредитних програм Європейського інвестиційного банку, щоб отримати допомогу для модернізації міських систем водопостачання та водовідведення, термомодернізації (енергоаудиту, утеплення фасадів, заміну вікон, дверей, впровадження альтернативних систем обігріву) бюджетних закладів.

Ішлося також, що Ужгород потребує підтримки для зміни системи міських автобусних перевезень, а у перспективі, можливо, й запровадження й електротранспорту, для цього вже створено міське комунальне транспортне підприємство. Ще одна проблема, яку місту не вирішити самостійно – спорудження сміттєпереробного заводу. «Поки що у нас сміття не переробляється, а тільки захоронюється, тоді як його можна було б спалювати і отримувати енергію. З погляду поводження з відходами в Європі, ми викидаємо, можна сказати, гроші та ще й цим же погіршуємо стан довкілля. Необхідні і чималі кошти, і законодавство, яке б приваблювало інвесторів і допомогло вирішити чимало проблем із відходами, що є болючою проблемою для всієї України», – наголосив Богдан Євстафійович.

Юргіс Вілчінскас розповів про топ-пріоритети, яким надає підтримку Представництво ЄС в Україні, зокрема, торік найбільше уваги було підтримці реформи державної служби, децентралізації, підвищенню енергоефективності. У цьому – переваги створенню можливостей для технічної перепідготовки кадрів для зменшення безробіття, підвищення конкурентності спеціалістів на ринку праці, а також інформаційна, консультативна підтримка малого і середнього бізнесу щодо виходу на європейські ринки, застосування сучасних маркетингових та інших технологій.

Гість цікавився думкою керівництва Ужгорода, що дав безвізовий режим, як мешканці міста сприймають і розуміють європейський вектор України, які плюси і мінуси показала практика децентралізації, які преференції інвесторам можуть запропонувати у нашому місті.

На завершення зустрічі Юргіс Вілчінскас передав міському голові Богдану Андріїву прапор Європейського Союзу.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

15 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів