Невицький замок отримає нове життя

Невицький замок отримає нове життя
Невицький замок — одна із найстаріших споруд Закарпаття. Архітектурна пам’ятка - історія, якої розпочалась ще з 12 ст. та пов’язана з низкою містичних легенд. Однак сьогодні замок із сумом можна назвати руїнами. Із зведених колись чотирьох блешень залишилась лише одна. А повсюди таблички – аварійно небезпечно…

 

Щороку сюди з’їжджаються містяни, туристи. А днями на замковій горі побувала і перша леді країни. Довгий час замок перебував на балансі селищної ради, і як завжди на реставрацію коштів не вистачало. Однак за словами голови ОДА, найстарішу споруду Закарпаття ближчим часом таки чекають роботи. У 2018 році з метою збереження та запобігання повної руйнації Невицького замку передбачено близько 11 млн. грн.

Проект, передбачає реставрацію центральної вежі, будівництво оглядового майданчика, укріплення стін, впорядкування та благоустрій території, тощо. Марина Порошенко, каже, такий проект має місце. Переконана відреставрований замок зможе сприяти напливу туристів та отриманню додаткових надходжень до місцевих бюджетів. Варто сподіватися, що роботи не відкладатимуть у довгий ящик, і вже згодом дружина президента та інші відвідувачі пам’ятки зможуть побачити могучу фортецю часу без сумних табличок «аварійно небезпечно».

М-студіо

 

15 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів