Основні аспекти нового законопроекту «Про митний тариф України» озвучили у закарпатському Виноградові

Основні аспекти нового законопроекту «Про митний тариф України» озвучили у закарпатському Виноградові
Закарпатські митники провели у Виноградові нараду для суб’єктів ЗЕД, декларантів та митних брокерів.

 

Фахівці Закарпатської митниці ДФС інформували учасників заходу, зокрема про основні нюанси нового порядку видачі та заповнення сертифікатів EUR.1, а також впровадження нової версії української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

Лілія Стороженко, начальник відділу митно-тарифного регулювання управління адміністрування митних платежів Закарпатської митниці ДФС, акцентувала увагу присутніх на основних нововведеннях наказу Міністерства фінансів України від 20 листопада 2017 року № 950 «Про затвердження Порядку заповнення та видачі митницею сертифікату з перевезення (походження) товару EUR.1».

Крім того, начальник відділу митно-тарифного регулювання розповіла суб’єктам ЗЕД, декларантам та митним брокерам про особливості запроваджених Порядком Декларацій постачальників (виробників) товарів, що мають/не мають преференційний статус походження, а також таких довгострокових Декларацій.

Фахівець митниці також наголосила на необхідність поліпшення роботи українських експортерів зі своїми контрагентами в ЄС з питання видання останніми якісних документів про походження матеріалів з Євросоюзу, які в подальшому застосовуються у виробництві українських готових виробів для експорту.

Також, Лілія Стороженко підкреслила, що  необхідно подавати та відображати в митних деклараціях преференційні документи під час декларування імпортної європейської сировини, що в подальшому суттєво прискорить її ідентифікацію при оформленні сертифікатів EUR.1 на експорт готових виробів.

Про важливий складовий елемент системи митного регулювання – правильну класифікацію товарів – поінформував учасників наради Василь Повхан, головний державний інспектор відділу класифікації товарів управління адміністрування митних платежів Закарпатської митниці ДФС.

Зокрема, Василь Повхан озвучив основні аспекти нового законопроекту «Про митний тариф України», розробленого з метою приведення законодавчої бази України у відповідність із системою загальновизнаних норм міжнародного права. В його основу покладено нову версію української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, яка побудована на основі гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року. Проектом цього закону не передбачається зміна ставок ввізного мита на товари, а тільки зміна класифікації деяких товарів (всього 233 поправки).

Під час дискусії присутні представники митних брокерів мали змогу задати питання фахівцям митниці та обговорити ряд поточних питань, пов’язаних із декларуванням товарів згідно УКТ ЗЕД.  

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

16 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів