Через Закарпаття можуть запустити потяг за маршрутом "Київ-Ужгород-Матьовце-Кошице-Братислава/Прага"

Через Закарпаття можуть запустити потяг за маршрутом "Київ-Ужгород-Матьовце-Кошице-Братислава/Прага"
Кошице та Ужгород планують з’єднати поїздом, який згодом зможе курсуватиме до Братислави і Праги

 

Словаччина провела інспекцію технічних можливостей відкриття залізничного маршруту Ужгород-Кошице і наразі визначили 2 варіанти можливого вирішення цього питання.

Про це виданню Mukachevo.net ексклюзивно повідомив речник «Залізничної компанії Словаччини» Томаш Ковач.

За його інформацією, «Укрзалізниця» та «Залізнична компанія Словаччини» заявили про спільний інтерес щодо відкриття пункту перетину кордону Матьовце – Павлово з метою залізничних пасажирських перевезень.

– Метою цього проекту є забезпечення залізничного сполучення з Кошице до Ужгорода та наступного ширшого сполучення Київ-Ужгород-Матьовце-Кошице-Братислава/Прага, – розповів Томаш Ковач.

Наразі в Словаччині є дві державні залізничні компанії. «Залізнична компанія Словаччини» (ZSSK) займається перевезеннями, а «Залізниці Словацької Республіки» (ZSK) займаються розбудовою інфраструктури. Для відкриття проекту залізничного сполучення Ужгород-Кошице будуть задіяні обидві ці компанії. І все через те, що у нас різна ширина залізничних колій.

Зі слів Томаша Ковача, розглядаються два варіанти вирішення питання сполучення між Ужгородом та Кошице. Перший варіант це приїзд потягу з Ужгорода до Матьовце по широкій колії, а потім у Матьовце потрібно побудувати спеціальну інфраструктуру для адаптації вагонів під європейську колію.

Інший варіант – це побудова 11 кілометрів європейської колії до Ужгорода.

– Залізнична компанія Словаччини» вже провела інспекцію станції Матьовце на предмет вивчення інфраструктури, а також були зустрічі керівництва «Залізничної компанії Словаччини» з представниками фінансового управління та прикордонної поліції з метою ознайомлення з проектом, – зауважив речник «Залізничної компанії Словаччини» Томаш Ковач. – Наразі важливим кроком для реалізації проекту є переговори між «Залізничною компанією Словаччини» та «Залізницями Словацької республіки» щодо добудови залізничної інфраструктури та зміни статусу прикордонного залізничного пункту пропуску Матьовце-Павлово як пункту перетину і для пасажирських перевезень.


Зауважимо, що за останніми повідомленнями Укрзалізниці, серед пріоритетів компанії на найближче майбутнє значиться запуску інтерсіті Мукачево – Будапешт, а також відновлення роботи аеропорту "Ужгород".

Джерело: Mukachevo.net

 

19 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів