Чопські прикордонники повідомляють про зміни в порядку виїзду за кордон неповнолітніх закарпатців

Чопські прикордонники повідомляють про зміни в порядку виїзду за кордон неповнолітніх закарпатців
Чопський прикордонний загін інформує, що 06.02.2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Відповідно до нього, статтю 157 Сімейного кодексу України доповнено частиною п’ятою такого змісту:

 

"5. Той із батьків, з ким за рішенням суду проживає дитина, самостійно вирішує питання щодо тимчасового виїзду дитини за межі України з метою лікування, навчання дитини за кордоном, відпочинку, за наявності довідки, виданої органом державної виконавчої служби, про наявність заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців.

Довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів видається органом державної виконавчої служби у порядку, встановленому законом".

Таким чином, Законом визначено новий документ (довідка ДВС), за наявності якого громадянам України, що не досягли 16-річного віку, дозволяється виїжджати за кордон з одним з батьків, без дозволу іншого з них. При цьому, інформація про виїзд дитини за межі України та наявність вищевказаної довідки заноситься до відповідної бази даних Держприкордонслужби.

Джерело: Прес-служба Чопського прикордонного загону

 

19 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів