На Закарпатті з початку сезону захворюваності на грип вже вакциновано 2272 осіб

На Закарпатті з початку сезону захворюваності на грип вже вакциновано 2272 осіб
У тому числі 800 дітей та 570 медичних працівників.

 

На минулому тижні 12.02. по 19.02.2018 року) кількість  захворілих на гострі респіраторні інфекції області  у порівнянні з попереднім тижнем збільшилася на 9%.

На гострі респіраторні інфекції захворіло та звернулося за медичною допомогою 5 131 особа, що становить  407,5  на 100 тисяч населення, показник захворюваності  знаходиться нижче визначеного епідемічного порогу на 33%. Спостерігаємо приріст кількості випадків ГРІ в межах від  83% у Хустському районі до 9% в м.Ужгород. Перевищеними залишаються  епідемічні пороги у Волівецькому та Мукачіському районах, відсоток дитячого населення серед захворілих становить 83% та 71,5% відповідно.

За медичною допомогою з приводу ГРІ звернулося 3 491 дитина, що становить 68% від усіх захворілих. Спостерігаємо незначне зменшення кількості звернень з приводу ГРІ  у порівнянні з попереднім тижнем серед дітей  5-14 років на 0,2%.

З метою попередження поширення респіраторних інфекцій  серед дітей органами місцевого самоврядування введені обмежувальні протиепідемічні заходи у вигляді призупинення навчально - виховного процесу у освітніх закладах Волівецького та Ужгородського районів та м.Ужгород.

Рівень госпіталізації на рівні  порівнянні попереднього тижня і складає 3,8%, лікувалися в умовах стаціонару 197 осіб. Серед госпіталізованих осіб традиційно найбільша кількість дітей віком до 4 років,  у лабораторно обстежених осіб виявлені віруси парагрипу, аденовірус та грип А.

З початку сезону захворюваності вакциновано 2272 осіб, в т.ч. 800 дітей та 570 медичних працівників.

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

Вікторія Тимчик, завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань

 

19 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів