Забути про м'ясо, вечірки, цигарки: що можна і чого не радять робити закарпатцям у Великий піст

Забути про м'ясо, вечірки, цигарки: що можна і чого не радять робити закарпатцям у Великий піст
Священики кажуть: саме стільки Спаситель, блукаючи пустелею, відмовляв собі в їжі та не піддавався на земні спокуси. Цього закликає дотримуватись людей церква. Особливого значення має перший день Великого посту. У період Великого посту забороняється різного роду веселощі та забави.

 

Люди повинні обмежувати себе в їжі, особливо тваринного походження. М’ясні та молочні страви потрібно замінити на овочі, фрукти, злаки, які повинні стати основою пісного раціону. Закарпатці здебільшого намагаються дотримуватись основних правил посту, як морального підготовлення до головного християнського свята Воскресіння Христового.

Та церква нагадує, Великий піст це не тільки відмова від їжі та спиртних напоїв. Набагато важливішим є духовне очищення, яке потрібно шукати в молитвах. Під час посту слід замислитись над своїми вчинками. Думки повинні відкинути злість, брехню та заздрість, як початок духовної боротьби з гріхами. По можливості, в період Великого посту потрібно відвідувати богослужіння, посповідатись та причаститись.

М-студіо

 

20 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів