Закарпатські лісівники захищають плани весняних й осінніх лісовідновлень

Закарпатські лісівники захищають плани весняних й осінніх лісовідновлень
Саме зараз в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства проходить захист проектів лісових культур природнього поновлення ДП «Берегівське ЛГ», ДП «Ужгородське ЛГ», ДП «Виноградівське ЛГ» й ДП «Мукачівське ЛГ». Сьогодні захист проектів стартував.

 

Для проведення захисту лісових культур та природнього поновлення в конференц-залі Закарпатського ОУЛМГ відбувається засідання за участю комісії, яке очолив перший заступник начальника-головний лісничий ЗОУЛМГ Ігор Коцур та науковці Закарпатського відділення Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва, в.о. директора НПП «Зачарований край» Степан Феннич, Фелікс Гербут та провідний спеціаліст відділу лісового господарства Віктор Ріцков.

Від кожного підприємства у захисті проектів брав участь головний лісничий, спеціаліст по лісовідновленню та лісничий відповідного лісництва. При складанні проектів лісових культур першочергово враховуються тип лісорослинних умов та тип лісу, наявність природнього поновлення, висота над рівнем моря, збереження насінників, багатство грунтів та їх вологість і інші показники. Відповідно, розробляється схема змішування порід, спосіб змішування, розраховуються витрати садивного матеріалу, спосіб та кількість доглядів за майбутніми лісовими культурами та рік переведення у вкриту лісом площу. Щодо складання проектів комісія для наших працівників лісової охорони не мала жодних зауважень.

Згідно з зведеними даних, у 2018 році по ДП «Берегівське ЛГ» планується провести посадку лісових культур на площі 28,8 га, лісові господарники планують висадити близько 152 тисячі дерев і чагарників, посіяти жолуді і створити нові плантації. До складу основних лісоутворюючих порід будуть включені дуб скельний, дуб північний, клен-явір, ясен, модрина, липа та черешня.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

20 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів