Коли вислів "душу й тіло ми положим за нашу свободу" став не просто словами з гімну, а станом душі

Коли вислів "душу й тіло ми положим за нашу свободу" став не просто словами з гімну, а станом душі
Напередодні, 19 лютого, з нагоди вшанування учасників боїв за місто Дебальцеве в Білківському професійному аграрному ліцеї проведено усний журнал під назвою "Пам’ятаємо ці дні…".

 

Під час цього заходу учні мали змогу подивитися документальний фільм про війну на Донбасі «Дебальцеве». Лише вшанувавши пам'ять, ми можемо виразити свою повагу.

Адже учасниками боїв на Дебальцівському плацдармі, які тривали від 15-го січня до 18 лютого 2015 року, були військовослужбовці військових частин дислокованих  на території Закарпатської області.

Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням, це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.

Коли перед очима кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, дивлячись їм у вічі, ми розуміємо, що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом душі.

Наразі вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої – хлопці, які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу...

Джерело: Білківський професійний аграрний ліцей

 

20 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів