Закарпатка нагороджена Дипломом Міжнародного конкурсу перукарів-модельєрів "Kalibr сup 2018"

Закарпатка нагороджена Дипломом Міжнародного конкурсу перукарів-модельєрів "Kalibr сup 2018"
Міжнародний конкурс серед учнів професійних училищ з косметичної і перукарської творчості «Kalibr сup 2018» проходив у чеському місті Ланшкроун.

 

Днями ДНЗ «Мукачівський центр ПТО» прийняв участь у Міжнародному конкурсі серед учнів професійних училищ з косметичної і перукарської творчості «Kalibr сup 2018».

Конкурс відбувся на базі Середнього професійно-технічного училища міста Ланшкроун (Чеська республіка). Директор центру Панас В.В. та викладач спецдисциплін Талабішка М.І. супроводжували на конкурс наших дівчат: учасницю конкурсу ученицю групи №18т Ізай Я.В. та модель - ученицю групи №14т Лакатош А.В.

Захід проводився під патронатом Інж. Богуміла Бернашека, члена Ради з питань освіти Пардубицького краю. Нашу делегацію привітно зустріли господарі конкурсу. Цікаве ознайомлення відбулося з навчальним закладом: напрямками підготовки учнів, умовами навчання та проживання в гуртожитку. Приємно відмітити те, що представники з інших країн були запрошені на зустріч з керівництвом міста на якій мали можливість побачити презентацію про досягнення місцевої громади та подальші плани в розвитку професійної освіти.

Тема конкурсу «MISTICGOTHIC». В конкурі брали участь 31 учень. Це представники з Чеської республіки, Словаччини, Польщі та України.

Конкурсанти створювали складну зачіску, яка щонайкраще відповідає заданій темі. Моделі були завчасно підготовлені: у костюмі, з макіяжем до відповідної теми. Протягом конкурсу, що тривав 60 хвилин, виконувалася лише фінальна зачіска.

Для глядачів була представлена супровідна програма конкурсу:

• презентація косметичних і перукарських фірм із можливістю придбання їх продукції;

• виступ танцювальних і музичних груп;

• показ мод;

• виступ учнів ПТУ і СПТУ м. Ланшкроун.

Участь у такому конкурсі була цікавою, корисною та стала значним поштовхом до розвитку творчих здібностей, для досягнення високої професійності майбутніх перукарів. Всі конкурсанти виконали різноманітні зачіски в готичному стилі: великого обсягу, пишні та величні, які відповідали середньовічному варіанту. Макіяж моделей був незвичайний і екстравагантний за своєю природою. Для створених образів була характерна депресивність, похмурість, але із чарівним шармом.

Слід сказати, що термін навчання учнів з професії в країнах-учасниках конкурсу до 2-ох років, а у нас 1 рік. В нерівній боротьбі за результатами Міжнародного конкурсу за виконану зачіску в стилі «романтична готика» наша учениця Ізай Яна нагороджена Дипломом за оригінальність. З чим її й вітаємо та бажаємо натхнення, здійснення творчих мрій та відчуття радості від професії!

Джерело: Мукачівський центр ПТО

 

20 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів