Будівельники Закарпаття! Готуйтеся до збільшених розмірів штрафів

Будівельники Закарпаття! Готуйтеся до збільшених розмірів штрафів
Парламент прийняв в першому читанні урядовий законопроект про посилення вимог законів, спрямованих на створення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до будівель і споруд.

 

"Законопроект вводить ефективний контроль і підсилює відповідальність за недотримання вимог доступності для людей з інвалідністю до будівель і споруд. Адже сьогодні дуже багато будівель і споруд не пристосовані до потреб людей з інвалідністю, навіть ті, що тільки будуються", - повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Згідно із законопроектом, підвищуються штрафи за порушення законодавства під час планування і забудови територій, в тому числі, і по створенню безперешкодного доступу осіб з інвалідністю.

Зокрема передбачається, що громадські об'єднання людей з інвалідністю будуть здійснювати контроль за дотриманням будівельних норм, стандартів і правил про доступність для маломобільних груп населення як позаштатні інспектори при органах державного архітектурно-будівельного контролю.

Джерело: UBR

 

20 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів