На закарпатців очікує новий порядок нарахування субсидій на ЖКГ

На закарпатців очікує новий порядок нарахування субсидій на ЖКГ
Діючий сьогодні порядок нарахування субсидій на послуги ЖКГ в Україні може незабаром сильно змінитися.

 

За інформацією Національної енциклопедії будівництва ProfiDom.com.ua портал Domik.ua з'ясував, що субсидії на оплату житлово-комунальних послуг для українців, які проживають в будинках з ОСББ, будуть нараховувати на «соціальні картки».

Відбулася робоча зустріч міністра соціальної політики України Андрія Реви і представників ОСББ з різних міст України. В ході зустрічі було погоджено новий алгоритм впровадження монетизації пільг і субсидій для споживачів, які проживають в будинках з ОСББ. Про це повідомили в прес-службі відомства.

Перший етап: монетизація пільг і субсидій на всі види внесків в ОСББ, які охоплені діючою системою соціального захисту, впроваджується з січня 2018 року. Компенсація буде нараховуватися на наступні види послуг:

    управління та утримання багатоквартирного будинку;

    вивезення твердих і рідких побутових відходів;

    теплопостачання;

    гаряче водопостачання;

    централізоване водопостачання та водовідведення;

    газо- і електропостачання.

Починаючи з нарахувань за січень 2018 року, ОСББ нараховують споживачам внески в повному розмірі - без урахування пільг і субсидій. Далі, місцеві органи соціального захисту населення після отримання коштів відповідної субвенції з держбюджету:

Нараховують пільги і субсидії на поточні рахунки ОСББ;

Одночасно, надсилають на адресу ОСББ реєстри громадян, яким були нараховані субсидії і пільги із зазначенням сум для кожного споживача.

Після отримання коштів, ОСББ зараховують їх у рахунок сплати споживачем відповідних внесків і зменшують нарахування в наступні періоди.

Другий етап передбачає введення «соціальних карток» для субсідіантов, які проживають в будинках з ОСББ. На спеціальні банківські картки будуть нараховуватися кошти по пільгах та субсидіях. «Після випуску таких карт більшістю громадян-одержувачів пільг і субсидій в будинку з ОСББ, за повідомленням ОСББ місцевому органу соціального захисту починається виплата пільг і субсидій таким громадянам безпосередньо на картки», - повідомили в прес-службі Мінсоцполітики.

 

20 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів