На безробітних закарпатців чекають нові цікаві "родзинки" від уряду

На безробітних закарпатців чекають нові цікаві "родзинки" від уряду
Про які ж саме нововведення йде мова?

 

У поточному 2018 році уряд України має намір реалізувати програму з працевлаштування вразливих категорій населення, в рамках якої роботодавці будуть отримувати за це певні преференції, а здобувачі - можливість працевлаштуватися і освоїти нові навички.

Особливу увагу в питаннях зайнятості Кабінет міністрів пропонує приділяти молодим українцям, які тільки починають працювати, людям віком понад 45 років, звільненим з військової служби після участі в АТО, українцям з малолітніми дітьми, а також громадянам з інвалідністю.

Це, на думку влади, - найбільш вразливі категорії громадян, яким в Україні часто складно знайти роботу. Тому уряд протягом 2018 року має намір розробити ряд законопроектів і нормативних актів, які повинні підвищити зайнятість і забезпечити зростання їх доходів.

Що стосується бізнесу, який зможе працевлаштувати українців з перерахованих вище категорій, то йому за це буде покладатися ряд стимулів. Для цього Кабмін пропонує підготувати законопроект і чіткий механізм повного або часткового субсидування створення нових робочих місць на підприємствах, які будуть надавати роботу недостатньо конкурентним на ринку праці українцям. Зокрема, держава готова компенсувати витрати на оплату праці бізнесу, який візьме на роботу менш конкурентних громадян. Відповідати за розробку таких нововведень буде Міністерство соціальної політики.

Компанії, які беруть на роботу безробітних з додатковими гарантіями працевлаштування, також зможуть отримати компенсацію витрат у розмірі сплаченого єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування. Такий стимул влада пропонує передбачити для бізнесу, який, зокрема, надає перше робоче місце молодим українцям.

Роботодавцям також готові відшкодовувати витрати на перепідготовку або підвищення кваліфікації співробітників віком понад 45 років.

Протягом першого півріччя 2018 року Кабмін повинен розробити законопроект з механізмами, які будуть стимулювати компанії працевлаштовувати громадян передпенсійного віку, і інших українців з вразливих категорій.

Що стосується громадян, які будуть влаштовуватися на таку роботу, то їх також чекає ряд корисних переваг. Так, наприклад, уряд готовий фінансувати професійну перепідготовку та підвищення кваліфікації військових після участі в АТО. Крім того воно пропонує зберегти можливість надавати допомогу для відкриття власного бізнесу в розмірі одноразової виплати допомоги по безробіттю. За попередніми даними, в 2018 році кошти на заснування свого підприємства від держави повинні отримати 1,8 тис. Громадян (це становить менше 1% від кількості зареєстрованих безробітних в Службі зайнятості в 2017 році).

Ще один важливий нюанс - підтримка (фінансова, юридична та консультаційна) для жителів сільської місцевості, які мають намір відкрити свій невеликий бізнес.

Не менш потрібними нововведеннями стане створення онлайн-реєстру вакансій, який має запрацювати до вересня, і запуск Службою зайнятості єдиної бази пропозицій роботодавців з гнучкими умовами праці, які підійдуть українцям з інвалідністю, з малолітніми дітьми, студентам, а також жителям сільських місцевостей.

Джерело: bzns.media

 

20 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів