Головний лісівник Закарпаття: "Боротьба з браконьєрством буде жорсткою!"

Головний лісівник Закарпаття: "Боротьба з браконьєрством буде жорсткою!"
У конференц-залі Закарпатського ОУЛМГ відбулась виробнича нарада з питань ведення мисливського господарства та полювання. На засідання приступні: начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, головний лісничий області Ігор Коцур, керівники ДП, ЛДГ, ЛМГ, ДП «СЛАП» «Іршаваагроліс», НПП «Зачарований край», керівники користувачів мисливських угідь, представники правоохоронних та силових органів, Держпродспоживслужби в Закарпатській області, Державної екологічної інспекції.

 

Як зазначив головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства ЗОУЛМГ Роман Соболівський це вже третя нарада по мисливству за півроку і вона має бути дієвою. На порядку денному - організація охорони державного мисливського фонду; стан проведення полювання в мисливський сезон 2017-18; облік чисельності мисливських тварин і розробка проектів лімітів використання мисливських тварин державного мисливського фонду на сезон полювання 2018/19; проведення депопуляції диких кабанів з метою недопущення поширення вірусу АЧС.

Далі Роман Ярославович у своїй доповіді повідомив присутніх про статистичні цифри: на сьогоднішній день загальна площа мисливських угідь в Закарпатській області складає 1 068 943 га. З них надано в користування 752 010 га, що складає – 70,4% від загальної площі, а саме: 5 Держлісомисливгоспів та 1 Держлісгосп на площі – 147 627 га; 10 первинних організацій ГО ЗТМР «Лісівник» на площі – 96 246 га. 10 районних організацій УТМР на площі - 295 301 га. 26 інших громадських мисливських організацій на площі – 212 836 га. Резерв мисливського фонду на площі – 176 017 га. (17,67 %).

Опісля Валерій Іванович відмітив, що боротьба з браконьєрством буде жорсткою:

«Сьогодні представники Закарпатського ОУЛМГ та Державної екологічної інспекції ініціювали спільну нараду для того, щоб виробити загальну стратегію, якої дотримуватимуться усі користувачі мисливських угідь, яких наразі є 47. Адже питань до лісівників виникає надзвичайно багато, як і є багато випадків браконьєрства. Сьогодні ми повинні навести порядок у мисливських угіддях. Я більше не допущу самоуправства. Як начальник управління я буду впливати, не залежно від того, хто йде на полювання, якого рангу службовець. Є загальні правила і всі мають їх дотримуватися, є порядок реєстрації й всі мають перед початком полювання відмітитись у лісничого, зареєструватися в журналі, пред'явити дозвільні документи, а вже потім згідно норм чинного законодавства йти на полювання».

Окрім того начальник управління лісового та мисливського господарства наголосив, що вже доручив розібратися у рамках дій управління проаналізувати всю інформацію - від дотримання правил мисливського господарства до економічних розрахунків:

«Нам необхідно вжити заходів для зниження випадків браконьєрства та максимально унеможливити їх. Районам, де є найбільша кількість випадків варто посилити роботу рейдових бригад, встановити максимальну кількість камер відеонагляду, перекрити дороги та відмічати кожного, хто йде на полювання. У свою чергу хочу завірити, що ми вже почали аналізувати, яка робота проводиться задля убезпечення випадків браконьєрства районним мисливознавцем, лісничим, користувачами угідь на території Рахівщини, які дієві заходи проводяться, якщо є кричущі проблеми. Я вперше, але не востаннє поставив питання, щоб перевірявся кожний клаптик мисливських угідь. Далі детальний аналіз так само буде проведений з боку усіх профільних служб. Після аналізу будуть прийняті відповідні рішення», — сказав Валерій Мурга.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

20 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів