Спогадами з Майдану й відчуттями в "тилу" ділилися в обласній бібліотеці в Ужгороді

Спогадами з Майдану й відчуттями в "тилу" ділилися в обласній бібліотеці в Ужгороді
Цими днями Україна вшановувала пам'ять Героїв Небесної Сотні. З цієї нагоди в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка відбувся вечір пам’яті «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити...».

 

Бібліотекарі Мар’яна Ничка та Богдана Довбуш  розповіли, з чого почалася Революція Гідності у листопаді 2013 року й як розвивалися події до страшних днів 18-20 січня 2014 – розстрілу Героїв Небесної Сотні. Події тієї зими надихнули творчих людей на написання віршів і пісень, створення картин, фотографій, фільмів… Під час заходу звучали кілька таких поезій у виконанні студенток Ужгородського коледжу культури і мистецтв Ренати Марадик і Оксани Мацоли, учениці Ужгородської школи № 19 Олесі Довбуш. Емоційності вечору надали відео із кадрами розстрілів, пісня-реквієм «Пливе кача по Тисині» тощо. Пам'ять 104-х героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання.

Наприкінці вечора учасниця мирного Майдану поділилася емоціями, які пережила, відстоюючи прагнення до євроінтеграції, коли ніхто не думав, чим закінчиться народний протест. Своїми переживання в тилу поділилася мама учасника Революції Гідності, племінник якої отримав фізичні й психологічні травми, котрі не можна вилікувати.

 «Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість. Зараз ми не маємо морального права здаватися, не маємо морального права не боротися», – констатували ведучі.

Uzhgorod.net.ua

 

20 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів