Завтра в Ужгороді презентують документальний фільм про відомого мовознавця Павла Чучку

Завтра в Ужгороді презентують документальний фільм про відомого мовознавця Павла Чучку
22 лютого відомому закарпатському мовознавцю, доктору філологічних наук Павлу Чучці (старшому) виповнилося б 90 років. До свого ювілею професор Ужгородського університету не дожив 1,5 року. З нагоди ювілею філологічний факультет УжНУ влаштовує урочисту Академію – вечір-спомин про відомого науковця, який відбудеться завтра у великому залі ректорату о 12:00.

 

Родзинкою зустрічі буде презентація документального фільму «Лабіринт Чучки. Життя після життя», знятого «Медіацентром УжНУ». Це вже третя документальна стрічка працівників університету про відомих закарпатських лінгвістів. Першим був фільм про Йосипа Дзендзелівського, другий – про Василя Німчука, а третій представить постать Павла Чучки.

Також на зустрічі буде презентовано біографічний покажчик «Покликання» з усіма друкованими працями мовознавця, підготований Науковою бібліотекою УжНУ.

Професор Павло Чучка відомий насамперед двома унікальними словниками у слов’янському світі – «Прізвища закарпатських українців: Історико-етимологічний словник» (Львів, 2005) та «Слов'янські особові імена українців: історико-етимологічний словник» (Ужгород, 2011).

На жаль, учений не встиг завершити третю свою фундаментальну працю, над яким працював до останніх днів, - діалектний словник українських говорів західного Закарпаття.

Uzhgorog.net.ua

 

21 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів